Теплота і душевність: блог мами п’ятьох дітей, який піднімає настрій

Вам може здатися, що п'ятеро дітей - справжнє пекло і випробування нервів. Але мама п'ятерняшок, і за сумісництвом блогер, Анастасія Меркулова доводить що це не так.

Анастасія Меркулова разом з чоловіком Олександром щасливі батьки 5 дітей – чотирьох хлопчиків і однієї дівчинки. “У мене в кожному поколінні є або двійня або близнюки. Але що так пощастить – звичайно, не думали. Була мрія про багатодітну сім’ю, троє – це мінімум, і до переможного мені хотілося дівчинку. Напевно, якби було 4 пацанів, все одно б за п’ятою дівчинкою пішли “- ділиться в одному з інтерв’ю Анастасія.

Савелій, Матвій, Максим, Гнат і Раїса – разом з мамою користуються популярністю в інстаграмі.

У блозі Анастасії можна знайти безліч корисних порад для матусь, смачних рецептів і просто дізнатися про життя великої і дружної сім’ї.

сім'я Меркулова
Сім’я Меркулових

Як живе сім’я

Живуть Меркулові у місті Партизанськ (Приморський край), тут у них своя ділянка, будинок і город. Грошей від держави родина не отримує, тому до блогерської діяльності Анастасії все трималося на плечах Олександра.

І рік тому Анастасія вирішила завести свій блог в Instagram, де ділиться своїм життям і набирає популярність. Багато підписників жінки захоплюються її фігурою і прекрасним зовнішнім виглядом, не дивлячись на пологи і непрості будні в ролі багатодітної мами.

“Для мене мій блог – порятунок. Адже я нікуди не ходжу”, – ділиться Анастасія. Крім того, дівчина розповідає що підписники часто допомагають слушними порадами.

“Чотири синочка і лапочка дочка”

Коли Анастасія та Олександр дізналися про вагітність і пішли на УЗД – майбутнім батькам сказали, що буде трійня, а вже на 14-му тижні лікарі розгляділи 4 дитини. Про те, що малюків насправді 5 Анастасія дізналася вже після пологів. Дівчина згадує, що п’ятий малюк був подивом навіть для лікарів, які приймали пологи.

Перший рік життя для сім’ї був дуже важкий: “Цей рік я прожила, як в тумані, – розказує дівчина – Я насилу згадую, що тоді відбувалося. Я лише пам’ятаю, що було жахливо важко, але я говорила собі “вставай, треба йти”. Анастасія каже, що спала тоді по 4 години, молока на всіх не вистачало тому доводилося годувати дітей то сумішшю, то грудьми, постійно записуючи кому що давала – так тривало 3,5 місяці і потім діти перейшли на суміші.

Зараз діткам вже 3 роки, Анастасія та Олександр насолоджуються кожним моментом, як зростаєть їхня “футбольна команда ” (так діток прозвали лікарі) і діляться прекрасними спогадами в блозі Анастасії.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.