Непритомність Фаїни Раневської і маловідомі факти про геніальну актрису: не письменниця, а епоха

Фаїна Раневська - це не просто письменниця і актриса, яка колись жила.

Раневська – це епоха, це культ, культура, напрям, мода, стиль і ще багато чого. Незважаючи на те, що вона за все своє життя не зіграла жодної значущої головній ролі в кінематографі, Фаїна Раневська прославилася завдяки своїй манері чітко і влучно висловлюватися на злободенні ситуації.

Саме тому багато в чому склався стереотип, що вона жорстка і зухвала. Але в реальному житті Раневська була такою ж недовірливою, ранимою і тонкої натурою, як і її читачки. Зі своїми слабкостями і пороками.

Таємниця імені Фаїни Раневської

Фаина Раневская
Фаїна Раневська

Уродженку Таганрога спочатку звали Фанні Гіршевна Фельдман. Так як же вона стала Фаїною? Сама письменниця якось розповідала таку історію: дівчина отримала в банку велику суму грошей, і, несучи їх в руках, впустила кілька купюр через сильний вітер. Слідом не стала їх збирати, а крикнула: «Грошей шкода, але як красиво вони летять!».

Фанні Фельдман тоді супроводжував її близький друг, який, не чекаючи такого, крикнув: “Так ви ж Раневська! Тільки вона могла так сказати! “. Це була відсилання до Чеховської Любові Раневської. Саме після цієї ситуації Фанні Фельдман стала – Фаїною Раневської.

Непритомніти потрібно красиво

Фаїна була такою неперевершеною актрисою, що навіть відточили уміння красиво і граціозно непритомніти. Робила вона це більше сотні разів, як прийнято дівчатам того часу – щоб показати свій надлишок почуттів.

У кінематографі практично ніяк себе не проявила

Фаїна Раневська - самотня, але дуже люблять мільйони
Фаїна Раневська – самотня, але дуже люблять мільйони

Про зйомки в кіно Раневська говорила наступне:

«Знятися в поганому кіно те ж саме, що плюнути у вічність: не зітреш»;

«Гроші з’їдені, а ганьба залишився».

У чому ж секрет популярності Фаїни Раневської

Шанувальники вірять, що її фішка в наближеності до злободенних тем. Вона могла чітко і простими словами помітити речі, про які всі думають, але чомусь мовчать. А ще – вона помічала все дрібниці життя, і виносила в своїх опусах їх на перший план.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.