Тямущі лікарі з Англії врятували дівчинку за допомогою звичайного пакета

Англійські лікарі використовували поліетиленовий пакет, щоб врятувати новонароджену дівчинку.

Це сталася в Англії в місті Плімут. Шерон Грант потрапила в клініку, оскільки вагітної жінка терміново потрібно було зробити кесаревого розтину. На світ з’явилася дівчинка Пікс. Лікарі помітили, що розвитку дитини зупинилася в утробі матері. Тому медики зважилися на операцію, яку зробили на двадцять восьмого тижня вагітності.

Пікс народилася вагою 490 грам, і зростанням була, як долоню дорослої людини. Дівчинку потрібно було рятувати. Щоб зберегти життя малятка, лікарі помістили її в поліетиленовий пакет і перевезли в реанімацію. До речі, пакет був з-під сендвіча. Молода мати розповіла, що кульок це єдине, що медики швидко знайшли близько операційної.

Дівчинку помістили в пакет з-під сендвіча

Медпрацівники повідомили, що вони вже використовували звичайний пакетик для новонароджених. Коли дитина важить менше 1,5 кілограма – це відмінний спосіб, щоб врятувати малюка.

Як виявилося, поліетиленові пакети зберігають тепло і захищають шкіру беззахисних дітей від випаровування. Доктора одягають на дитину пакет або навіть плівку, потім загортають в ковдру і переносять в інкубатор. Такий ефект «лазні» дає можливість новонародженим поборотися за життя.

Пакет врятував дівчинці життя

Шерон Грант заборонили доторкатися до своєї маленької дочки цілих 18 днів. Будь-яке торкання могло згубно вплинути на здоров’я дівчинки. Незважаючи на складну ситуацію, Пікс змогла набрати трохи вагу і незабаром одужала. Згодом її з мамою відпустили додому.

Дівчинка почала одужувати

Дівчинці виповнилося п’ять місяців. Тільки зараз Пікс виглядає, як здорова дитина. Складно повірити, що деякий час тому вона була розміром не більше руки і могла загинути. Завдяки звичайному пакету дівчинка отримала другий шанс на життя. Все-таки не такий вже і поганий цей поліетилен.

Шерон і маленька Пікс