Народився в селі – прославився в столиці: біографія і факти з життя Михайла Поплавського

Ректор, який іноді співає - так говорить про себе сам Михайло Михайлович Поплавський, який став у 2008 році Народним артистом України.

Ректором інституту культури в Києві він став в 1993 році. Михайло Михайлович в той час був в цьому інституті деканом факультету і неформальним лідером студентів. У 1991 році він захистив докторську дисертацію і був єдиним в Україні доктором наук в галузі управління соціально-культурної сфери.

Михаил Поплавский дружит со звездами
Михайло Поплавський дружить із зірками

В інституті на момент приходу нового ректора було 2 факультети і всього 850 студентів. Нова команда вирішила застосувати теорію стресу в рекламі навчального закладу і випустила співати на сцену свого ректора, який співати не вмів. Піар хід через стрес-шок-неприйняття спрацював – про інститут і про його ректора дізналися всі.

При новому ректора в інституті були відкриті і оснащені сучасною матеріально-технічною базою численні нові кафедри, сформований високопрофесійний викладацький склад, залучені альтернативні джерела фінансування. Інститут отримав статус національного університету і став одним з найпрестижніших вищих навчальних закладів. У 2020 році в університеті нараховується 10 факультетів і вчиться близько 10 000 студентів.

Біографія Михайла Поплавського почалася в селі Мечиславка тоді Одеської області. Зараз це село знаходиться в Кіровоградській області. Там в 1949 році народився майбутній співаючий ректор. Ще навчаючись в школі, хлопчик підробляв у колгоспі. Потім навчався у профтехучилищі в Донецькій області, потім водив електровоз в шахті. Відслуживши в армії, Михайло закінчив училище культури і очолював спочатку сільський, а потім районний будинку культури.

 ""

У 1975 році вирішив продовжити навчання в Київському інституті культури. Молода людина закінчив навчання з відзнакою і залишився працювати в рідному навчальному закладі. Захистив спочатку кандидатську, а потім докторську дисертації.

Михайло Поплавський автор і продюсер всеукраїнського дитячого конкурсу «Крок до зірок», автор цілого ряду книг і підручників. Успішний ректор також успішний і в бізнесі. Він власник мережі екологічних ресторанів «Батьківська хата». Не забуває своє рідне село, часто там буває і допомагає односельцям.

Особисте життя Михайла Поплавського склалося щасливо, але в даний час приховане від сторонніх очей. Він був одружений двічі. Перша дружина Поплавського працювала медсестрою в селі і була проти того, щоб він вступав до інституту культури. Михайло поїхав до Києва, і вони розлучилися. У шлюбі з другою дружиною Людмилою в 1982 році народився син Олександр. Але, як сказав Михайло Поплавський в інтерв’ю Дмитру Гордону, успішна творча людина повинна бути вільна. Тому вони з дружиною мирно і красиво розійшлися, залишилися в добрих стосунках і дуже рідко бачаться. Син ректора одружений, і у Михайла зростає онук.

У 2020 році Михайлу Поплавському виповнився 71 рік. В інтерв’ю Дмитру Гордону співаючий ректор розповів свою формулу щастя. Він сказав, що для щастя необхідний емоційний інтелект і творчо-прикладний характер, які разом і дають здатність реалізовувати задумане.

Схожі статті

Мій ходовий рецепт із кабачків: подаю до столу і на свято, і на звичайну вечерю, а всі радіють та просять ще

Приготувати смачні кабачкові деруни можна просто й дуже швидко. Розповідаємо про найкращий рецепт апетитного частування, яке точно варто подати до столу.

Старший син Сергія Реброва від першого шлюбу опікується меншими: як виглядають нащадки футбольного тренера

49-річний Сергій Ребров, який нині тренує збірну України з футболу, має дорослого старшого сина від першого шлюбу та двох молодших, яких йому подарувала друга дружина Анна.

Салат з капусти як у радянській їдальні: бабуся підказала, як зробити “той самий” смак. Просто і дуже смачно

Салат з капусти – дуже смачна, поживна і корисна страва, яку зможе приготувати абсолютно кожен. Він добре поєднується з будь-якими м'ясними додатками і гарніром, так само його можна подавати окремо.