Від Києва до Лондона – успіх українських літераторів: Андрій Любка, Василь Шкляр, Оксана Забужко та інші

Дізнайтесь про сучасних українських митців та письменників, чиї твори здобули популярність як у рідній країні, так і за її межами. Українські письменники, які надихають.

Сучасні українські митці та письменники здобули визнання як на рідній землі, так і за її межами.

Один із яскравих представників – Василь Шкляр, чий погляд на українську історію описується в його романах. “Чорний Ворон” вийшов за межі України завдяки видавництву Aventura E books у Лондоні. Твори Василя Шкляра також завоювали популярність у словацькій, португальській, шведській і вірменській літературних просторах.

Василь Шкляр
Василь Шкляр

Євгенія Кононенко, письменниця та перекладачка, розширює географію української літератури ще більше. Її твори доступні читачам англійською, німецькою, французькою, хорватською, фінською, чеською, російською, польською, білоруською та японською мовами.

Євгенія Кононенко
Євгенія Кононенко

Оксана Забужко, інтелектуалка та письменниця, здобула визнання своєю глибокою творчістю. Її романи перекладені понад 20 мовами та виходять у країнах від Австрії до Японії.

Оксана Забужко
Оксана Забужко

Юрій Андрухович, представник постмодернізму, один із найяскравіших представників української літератури. Його твори перекладені багатьма мовами, а роман “Перверзія” здобув популярність у Німеччині та Польщі.

Юрій Андрухович
Юрій Андрухович

Живий класик української літератури, Валерій Шевчук, розкрив історичні реалії у своїх романах. Знаходить читача за межами України, завдяки перекладам англійською. Його творчість десь між минулим і сучасністю, а також між українською та світовою літературою.

Валерій Шевчук
Валерій Шевчук

Андрій Любка – талановитий український романіст, поет та перекладач. Зараз йому 35 років, та коли йому було всього 29, він встиг вразити світ своєю літературною майстерністю. Поет народився у Латвії, він став одним із наймолодших та найуспішніших представників української літератури.

Андрій Любка
Андрій Любка

Українська література стає дедалі сильнішою завдяки творчості письменників, які здобувають визнання за кордоном.

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.