Усе виявилося сумніше, ніж ви думали. Українцям розповіли, як довго доведеться жити з відключеннями світла

Дефіцит електроенергії торкається кожного українця – як ми будемо жити далі та на що розраховувати найближчим часом. Експерти розповіли, як довго ще не буде стабільного світла.

Одна з проблем, яка зараз турбує кожного українця – світло. Всіх торкається відключення та всі ми маємо підлаштовуватись під ритм життя, коли за 15 хвилин ти маєш встигнути і попрасувати речі, і завантажити посудомийну машину, і прибратися у квартирі, і приготувати вечерю.

Через складне становище нашої енергосистеми з середини травня довелось вводити вимушені відключення світла. У кожному місті свої графіки, але кожен все одно потерпає від цієї проблеми.

Експерти розповідають, що протягом всього літа – як мінімум, ми будемо мати нестачу електроенергії та продовжувати життя за графіками. Про це повідомили представники “Укренерго” – відключення можуть тривати до вересня 2024 року.

Представники з компанії Yasno радять запасатися терпінням, тому що наша енергосистема потребує дуже довгого налагодження – цей процес може зайняти декілька років, тому відключення світла можуть стати на деякий час нашою постійною проблемою.

За весь час накопичились пошкодження енергосистеми, тому зараз стан гірше, ніж у 2023 році, коли Україна вперше стикнулась з блекаутами. Зараз експерти розповідають, що для відновлення енергосистема є потреба у нових об’єктах, які будуть постачати електроенергію.

Експерти розповіли, як довго триватимуть відключення світла
Експерти розповіли, як довго триватимуть відключення світла

Запорізька АЕС знаходиться в окупації, тому від неї енергія взагалі не постачає в Україні. Харківську Зміївську ТЕС було знищено ворогом, через що Харків та область протягом місяця жила по 8-12 годин без світла. Інші великі об’єкти енергосистеми зазнали великих пошкоджень та не можуть працювати на повну силу, деякі – навіть на половину.

Експерти зазначають, що проблема у відновленні не лише через брак коштів, а через виготовлення потрібних обладнань, що може зайняти від року до двох.

Але ми маємо альтернативу отримання світла через інші об’єкти енергосистеми – у вітряні дні або сонячні, працюють сонячні станції та вітряки. Тому в такі дні має бути менше відключень та більше годин, коли ми будемо мати світло. Тому зараз завдяки більшості сонячних днів, маємо менший дефіцит електроенергії.

Популярне

Схожі статті

Якби не пояснила, не впізнали б: Олена Мозгова показала рідкісне фото легендарного батька — юний та стрункий

Олена Мозгова поділилася зі своїми прихильниками у соціальних мережах рідкісним архівним фото свого батька, яке прокоментувала лише одним словом "Тато".

Чому Тіна Кароль як реп’ях вчепилася в молодого Олега Шумея: хоче заміж за юнака чи просто допомагає

Останнім часом в українському шоу-бізнесі з'явилося багато чуток щодо особливих стосунків між поп-дівою Тіною Кароль та молодим співаком Олегом Шумеєм.

Рецептів з буряка багато, але цей — найкращий: бурякова ікра — бюджетний варіант корисної та смачної закуски

У світі кулінарії існує безліч страв, які поєднують у собі не лише приємний смак, але й користь для здоров'я. Однією з таких страв є бурякова ікра.