Українка утеплила свій будинок пляшками

Українка знає чим замінити цеглу, і як заощадити комунальні гроші. Полтавчанка сама утеплила будинок і ще побудувала паркан.

Під час будівництва будинку Віра Івашко з Полтави використовувала звичайні скляні пляшки. Ними вона утеплила будинок і зробила паркан. Таким чином, українка заощадила гроші, які її родина намагається накопичити для лікування дочки.

Виявилося такий «будівельний» матеріал служитиме довше.

Віра розповідає, що колись по телебаченню показали палац, який побудували з пляшок ігристого вина. Він їй дуже сподобався, і вона теж так захотіла зробити. Бажання з’явилося, треба було ще пляшки зібрати. А назбирали 50 тисяч скляних пляшок.

Жінка каже, що шукали по всьому селу: «Іду по дорозі – побачила, забрала. Спеціально ходила, щоб по дорозі зібрати. А потім якось приходжу додому – мішків 5-6 під двором стоїть».

Унікальний будинок складно не помітити. Господиня каже, що паркан з пляшок не псується з часом і набагато дешевше, ніж будь-яка покупна огорожа. Скляний паркан не треба фарбувати, як дерево. Він не поржавіє і не вицвіте, як метал. А після дощу стає дуже красиво, каже Віра Івашко.

Огорожа з пляшок, яку зробила полтавчанка
Огорожа з пляшок, яку зробила полтавчанка

Крім краси та доступності це творіння виявилося дуже енергоефективним. Так як між пляшками виникла повітряна подушка, тепер електрообігрівачі можна не використовувати. Жінка опалює будинок дровами.

Українка не тільки утеплила свій будинок і прикрасила двір, але ще такою технологією підтримала моду на екологічність.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Схожі на живих котиків: художниця шиє незвичайні сумки

Нагадаємо, день Федора Тирона: Молитва на цей чарівний перший день посту.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Популярне

Схожі статті

З простого хека за 15 хвилин готую смачну страву як у ресторані: навіть сковороду мити не треба. Це вау

З будь-якої простої і недорогої риби можна приготувати якісну страву ресторанного рівня, яка здивує всіх вишуканим смаком. Спробуйте приготувати хек з томатами на сковороді.

Гості не повірили, що ця випічка без яєць, дріжджів і молока: рецепт пирога з капустою та грибами на окропі

Цей неймовірно смачний пиріг сподобається навіть найвибагливішим гурманам, а готувати його — простіше простого. Тому сміливо записуйте рецепт!

Заради кар’єри в кіно Мер’єм Узерлі перекроїла себе повністю: Хюррем Султан тепер просто не впізнати

Відома турецька актриса Мер'єм Узерлі змінила свою зовнішність – і заради кар'єри в кіно, і заради власного задоволення. Показуємо, як виглядала зірка раніше та який вигляд вона має зараз.