Чоловік доглядає за сином з ДЦП: батько замінив навіть маму, яка через хворобу віддала дитину в інтернат

Спочатку жінка розлучилася з чоловіком, а незабаром і сина віддала в інтернат. Але батько не побоявся, і взяв усю відповідальність на себе.

Сергій народився у звичайній родині. Але через два роки дитині поставили діагноз ДЦП, і незабаром він залишився зовсім один.

Через хворобу сина подружжя почало сваритися. У результаті Іван Мартьянов, батько хлопчика, розлучився з дружиною. Сергій залишився з мамою.

Іван регулярно приїжджав до сина і допомагав, чим міг. Але в один день чоловік дізнався, що колишня дружина віддала дитину в інтернат. Така новина шокувала його. Але через роботу він не міг його забрати до себе, – повідомляє портал АіФ в Білорусії.

«У цілому син провів в інтернатах 4 роки. Ми з моєю мамою приїздили до нього, забирали на вихідні. У якийсь момент я зрозумів, що не можу його там залишати. Загалом, знову купа паперів, оформлення, і я офіційно став батьком-одинаком», – розповів чоловік.

Отец с сыном
Батько та син

Батько пішов з роботи, щоб доглядати за дитиною. Але грошей не вистачало. За хлопчиком доглядала і бабуся, але Іван усе рівно не міг піти працювати на повний день. Незабаром чоловік знайшов підробіток, який приносив, хоч і невеликий, але стабільний заробіток.

НА ДЕРЖАВУ Я УЖЕ НЕ ДУЖЕ РОЗРАХОВУЮ

За словами Івана Мартьянова, Сергію зробили операцію у Мінську, а реабілітація пройшла в Аксаковщині. Він закінчив школу в спеціальному Центрі корекційного розвитку. Батько-одинак каже, що не дуже розраховує на державну допомогу. Своїми силами він допомагає 18-річному синові навчитися жити з інвалідністю.

 ""

Незважаючи на те, що у хлопця перша група інвалідності, він дуже талановитий.

«Так, він не вміє читати, але дуже грамотно говорить і любить музику. Було так приємно, коли йому сподобалася музика, на якій я сам ріс! Зараз він знає по іменах усіх музикантів «Depeche Mode», наприклад», – розповідає Іван.

Зараз чоловік без пари, але він не звинувачує у цьому сина. Іван каже, що ще не зустрів ту жінку, яка буде його розуміти і поважати.

 ""

Популярне

Схожі статті

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.