Не побоявся і ризикнув своїм життям: хлопець з синдромом Дауна врятував дівчинку, яка тонула в морі

В Італії хлопець з синдромом Дауна разом з батьком врятували двох дівчаток, які ледь не потонули в морі. Це сталося кілька років тому, але мужність і хоробрість італійця досі вражає.

Звичайний літній відпочинок на пляжі міг закінчитися дуже трагічно для двох дівчаток. Але відважний італієць Валеріо Катоя разом з батьком врятували дітей від смертельних «обіймів моря».

Хлопець народився з синдромом Дауна, але це ніяк не вплинуло на його якість життя. З раннього віку він почав займатися плаванням. Батьки Валеріо не зациклюватися на діагнозі, а навпаки допомогли синові розвинути в собі сильні сторони. Спорт для нього став не просто захопленням, він навіть брав участь в Олімпіаді.

Спортсмен
Спортсмен

Одного разу Валеріо з сім’єю відпочивав на пляжі. Несподівано пролунав дитячий крик, який перебивав шум моря. Хлопець побачив, як сильні хвилі несли двох дівчаток. Вибратися самостійно вони ніяк не змогли б.

 ""

Не роздумуючи ні секунди, він стрибнув у воду. Те ж саме зробив і батько. Разом вони витягли дівчаток із води. Діти були за крок до смерті. Але завдяки Валеріо, який моментально зреагував, вони навіть не захлинулися.

Після цього випадку хлопець з синдромом Дауна став справжнім героєм. Він врятував два життя і розвіяв усі стереотипи, пов’язані з хворобою. А через деякий час спортсмену-рятівнику вручили медаль за хоробрість.

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.