Сьогодні Майклу Джексону виповнилося б 62 роки: 15 фактів про легенду, які вас дуже здивують (фото і відео)

Уже 12 років як пішов в інший світ найпопулярніший і найскандальніший співак останніх ста років точно. Від чого помер Майкл Джексон - неясно до сих пір, а ось чому - всім зрозуміло.

29 серпня людині, який перевернув сучасну культуру, виповнилося б 62 роки. Більше 10-років після його смерті його творчість і життя обговорюють і багатьом таємницям немає пояснення. Ось тільки деякі факти з життя великого Майкла Джексона.

Майкл Дженсон на сцені
Майкл Дженсон на сцені

Він народився в темношкірій сім’ї з 10-ма дітьми. Його батько був садистом і дуже сильно ображав дітей.

Сім'я Майкла Джексона
Сім’я Майкла Джексона

Вперше вийшов на сцену в 5 років в сімейної групі “The Jackson 5 “. У неї є своя зірка на алеї слави в Голлівуді, тому Майкл єдиний артист, у якого 2 зірки.

Багато ходило міфів про відбілюванні шкіри – він з чорношкірого юнака перетворився на білого чоловіка. Насправді, це була його трагедія – в 25 років Джексон захворів вітіліго у важкій формі. Його шкіра місцями ставала зовсім білою, а місцями залишалася чорною. Тому на вихід в люди йому накладали білий грим. На цьому фото видно, що на руках у нього залишилися чорні плями.

Фото Майкла Джексона
Фото Майкла Джексона

Через хворобу у нього від перебування на сонці з’являлися моторошні опіки, а очі червоніли і сильно боліли, тому він завжди ходив в окулярах і закривав обличчя. А з дитинства він хворів вовчак та ці дві хвороби зіпсували йому життя.

Він зробив всього 2 пластичні операції на носі. в 1979 він впав на репетиції і зламав ніс. Довелося два рази відновлювати перегородку і заодно йому підправили форму. Друга операція виявилася невдалою и ніс йому омпутували.

У 1984 році Майкл отримав опік обличчя другого ступеня через вибух піротехніки на зйомках рекламного ролика Пепсі. В якості компенсації компанія виплатила Джексону $ 1,5 млн.

Майкл дуже любив військову форму, тому йому створили цілий гардероб сорочок і кітелів на цю тематику.

Кітель Майкла Джексона
Кітель Майкла Джексона
Кітель Майкла Джексона
Кітель Майкла Джексона

Джексон єдиний в світі, хто тиснув руку трьом президентам США і англійській королеві, не знімаючи рукавички.

Майкл Джексон і Джордж Буш-старший
Майкл Джексон і Джордж Буш-старший

Один з користувачів соціальних мереж зазначив, що одна з єгипетських скульптур в Чиказькому музеї історії дуже схожа на Майкла. Через це його стали називати Прибулець з минулого.

Всі звинувачення в педофілії виявилися вигаданими через дітей. Про це зізнався сам хлопчик, який звинувачував співака, а його батько після цього повісився. Джексон дійсно просто любив дітей і в своєму парку Неверленд давав можливість бідним і хворим малюкам відчути себе щасливими.

Про це було знято фільм “Залишаючи Неверленд “.

Щорічно Майкл перераховував більше $ 120 млн на лікування дітей, хворих на рак.

Ходили чутки, що Майкл спить в барокамері, так як збирається прожити 150 років. Насправді, це був просто тролінг жовтої преси – Майкл сам придумував всякі дурні плітки про себе. В тому числі, що він боїться мікробів, тому ходить в масці і рукавичках. Він був змушений так робити через вітіліго.

Знамениту місячну ходу Майкл придумав, дивлячись на виступи великого французького міма Марселя Марсо.

До сих пір не побитий рекорд популярності Майкла Джексона: він отримав 15 «Греммі», понад 100 інших премій, 25 раз потрапляв до Книги рекордів Гіннесса.

Всього в світі було продано більше 1 мільярда альбомів виконавця при його житті і майже стільки ж – після смерті.

У Майкла будинку був цілий зоопарк, він визволяв тварин з лабораторій, де вони були піддослідними і їх годував до кінця життя. Улюбленицею була шимпанзе по кличці Бабблз.

З сестрою Дженнет Майкл записав самий дорогий кліп в історії музики на пісню Scream (1995 рік).

11.09.2001 року у Майкла була призначена зустріч в одній з веж-близнюків саме в той час, коли в неї врізалися літаки. Але він проспав і під’їхав, коли вежі впали.

Одна з найвідоміших і впізнаваних композицій у всьому світі – Billie Jean. Це був перший кліп Майкла на MTV.

Кліп «Thriller» єдиний в світі має власну версію Lego.

Яким би він не був, Майкл Джексон назавжди залишиться в історії людства як один з найяскравіших його представників.

Популярне

Схожі статті

Насправді не Гурченко: яким було справжнє прізвище відомої актриси – все через помилку паспортистки

Паспортистки вряди-годи припускаються помилок і кардинально змінюють долю ні в чому не повинних людей. Жертвою такої прикрої помилки стала й Людмила Гурченко, вірніше, її тато.

Хліб готую тільки вдома. Хрусткий і рум’яний, а так просто і швидко: додаю для аромату часничок і зеленушку

Щоб поставити на стіл смачний хліб, не потрібно йти в булочну. Хрусткий зовні та м'який усередині ароматний хліб можна приготувати в домашніх умовах. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

“Зрозуміло, хто справжня мама дітей”: розкрита сімейна таємниця Алли Пугачової і Максима Галкіна про двійнят

Алла Пугачова і Максим Галкін продовжують бути найобговорюванішою парою в російському шоу-бізнесі. З'явилася нова версія, пов'язана з рідством Примадонни та двійнят Лізи і Гаррі.