Найдорожчий весільний торт (8 мільйонів) та інші неймовірні творіння кондитера Рената Агзамова (фото і відео)

Його роботи - справжні шедеври кондитерського мистецтва. Від них важко відвести очей, а вже які вони на смак, можна тільки повірити на слово - фантастичні. І до речі, Ренат народився в Києві

Любов до кулінарії передалася Ренату і його братові Тимуру від батька: глава сім’ї працював шеф-кухарем вагона-ресторану. А бабуся вирішила навчити хлопчиків всьому, що знала сама. У 7 років Ренат вперше спік кекс. А в десять, здаючи порожні пляшки, накопичив на міксер і вже міг спекти самостійно торт і приготувати будь-який десерт.

Ренат Агзамов з мамою і братом Тимуром
Ренат Агзамов з мамою і братом Тимуром

У підлітковому віці Ренат став добровільно допомагати в кондитерських простими роботами – чистив горіхи, збивав яйця, а сам спостерігав за роботою кулінарів і всьому вчився.

Днтскіе торт Рената Агзамова
Дитячий торт Рената Агзамова

Під час навчання в Краснодарському кулінарному училищі Ренат захопився боксом і навіть став чемпіоном Росії. Потім була служба в армії, після якої, вигравши конкурс молодих кондитерів в Сочі, він вирішив підкорити Москву.

Ювілейний торт від Рената
Ювілейний торт від Рената

Москва

Столиця прийняла його не надто прихильно, хлопець кілька місяців ночував на вокзалі і перебивався розвантаженням вагонів, поки знайшов собі роботу в кафе.

Торт до 8 Березня
Торт до 8 Березня

Набравшись досвіду, зумів пройти кастинг на посаду шеф-кухаря в популярний французький ресторан “Ностальжі”. У 2005 році Рената запросили в мережу кондитерських Legato, які славляться великим асортиментом ексклюзивних цукерок. Потім став співробітничати з брендом “Філі Бейкер”.

Тортики Рената Агзамова
Тортики Рената Агзамова

Власний бізнес

Успішно оволодівши усіма навичками, Агзамов вирішив відкрити агентство спеціалізується на організації фуршетів, виїзних банкетів, барбекю та ін. Проект став успішним і прибутковим, але через розбіжності всередині колективу в результаті розпався.

Новорічний торт
Новорічний торт

Зліт популярності

Коли вироби кондитера стали замовляти зірки, а потім викладати їх у себе в соціальних мережах зі словами подяки, популярність Рената помітно зросла. В одному тільки Інстаграмі кількість його передплатників збільшилася в 5 разів.

Дитячий торт
Дитячий торт

З 2017 року Ренат став з’являтися в телевізійних кулінарних програмах, потім запустив власний проект “Кондитер “. Після першого сезону високі рейтинги передачі надихнули команду продовжити зйомки. На 2020 рік вийшло вже 4 сезони “Кондитера”.

Тортик на хрестини
Тортик на хрестини

Факти про тортах Рената Агзамова: ціни, виробництво і рекорд в 4 тонни

Для виготовлення своїх шедеврів кондитер використовує тільки натуральну сировину. Всі деталі тортиків їстівні.

Весільний торт
Весільний торт

Ціни на торти від Агзамова варіюються в залежності від розміру і складності виробу – від 30 тис. р. (10 тис. грн) до $ 200 тис.

Найбільший на сьогодні торт Рената Агзамова – білий палац вагою 4 тонни і завдовжки 7 м. Висота – 3,5 м. Його вартість – 8 млн руб. (Майже 3 млн грн).

Для своєї коханої дружини, яка подарувала йому сина Тимура, він створив одну з кращих своїх робіт – фонтан з глазур’ю замість води.

 

 

Схожі статті

Можна готувати хоч кожен день: 5 смачних салатів молодої капусти. Весінні рецепти, які я розтягую до осені

Настала весна, час легкості та схуднення. У цю пору року завжди хочеться чогось простого. Сьогодні ми підготували добірку з 5 рецептів салатів із молодою капустою, які забезпечать сонячний настрій.

Чоловік після роботи летить додому, коли готую цю вечерю за 35 грн: рецепт, який підкорив моїх 3-х чоловіків

Як можна максимально заощадити в приготуванні вечері? Можна використовувати молоді кабачки та сковороду. Страва виходить недорогою, але дуже смачною. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Беру йогурт і заморожену вишню. Нереально смачний пиріг “6 склянок”: готувала одразу два, але виявилося мало

Пиріг "6 склянок" настільки простий у виконанні й при цьому смачний, що його захочеться випікати знову й знову. Замість заморожених вишень можна брати будь-які інші ягоди.