За що посадили 73-річну Марію Павлівну Кондрашкин – просто неймовірна історія про російську бабусю з Тюмені

Ця приголомшлива історія сталася в 2017 році. Марії Павлівні зараз 76 років і вона вже відсиділа свій строк. А справа була так.

Жила собі в місті Тюмень бабуся Марія Павлівна, 73 років від роду. Самотня, нікому не потрібна, існувала на мінімальну пенсію в своїй двокімнатній квартирі. Набридло бабусі таке життя і вирішила вона все кардинально поміняти.

Марія Павлівна Кондрашкина
Марія Павлівна Кондрашкина

В один день, 17 січня 2017 року, як і завжди, листоноша принесла їй пенсію. І відразу отримала удар електрошокером. Бабулька поштарку без свідомості зв’язала скотчем, зручно розмістила на ліжку, забрала всі гроші, а це виявилася пенсія для 41 пенсіонера в сумі 3 415 367 рублів, взяла підготовлену валізу і втекла.

У той же вечір Марія Павлівна вже була в Таїланді. Правда, потім ще з’ясувалося, що перед цим бабулька взяла величезний кредит в банку – 4,5 мільйона рублів, під заставу своєї квартири.

Бабуся і не збиралася його повертати, а банк дав без питань – квартира покривала збитки в разі чого.

Пов’язану поштарку знайшла сусідка, яка зайшла до подружки. Вона і викликала поліцію.

Загалом, маючи на руках 120 тисяч доларів, бабуся в Таїланді оселилася в кращому готелі, в розкішній віллі і відривалася по повній – шикарні блюда, масажі всіх видів, навіть замовляла собі чоловічий стриптиз. Персонал був в захваті від щедрої російської бабусі.

У той час, місяці через три, російська поліція сконтактувати з тайської і бабусю стали шукати. Тоді вона просто перейшла на нелегальне становище і так ще в своє задоволення прожила більше півроку.

Марія Павлівна в Таїланді
Марія Павлівна в Таїланді

10 грудня 2017 року її заарештували, а вже 12 лютого 2018 року було депортовано до Росії. З усіх грошей у неї залишилося пару тисяч доларів. Слідство було недовгим. У своєму останньому слові Марія Павлівна Кондрашкина сказала, що ні про що не шкодує і вчинила б так само, якби мала можливість.

Прокурор просив для неї максимальний термін 9 років за “Розбійний напад із застосуванням технічних засобів”, суд дав 5 років і 3 місяці. Але скоро бабуся вийшла за УДЗ (за указом президента випустили всіх арештантів старше 70 років) і зараз живе непогано. Банк квартиру забрати не зміг, так як це єдине житло бабусі. Вони тепер судяться. Як не дивно, вона отримує пенсію. І з ностальгією згадує:

Хоч відпочила по-людськи

Каже, що у неї є пропозиція написати книгу і зняти фільм про її пригоди. Так що з голоду не пропаде.

Популярне

Схожі статті

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.