Який найкращий час для молитви? Читайте з вірою в серці, душевно і з почуттям

У Писанні немає остаточного визначення того, в який час найкраще молитися до нашого Творця або скільки нам слід це робити.

Скільки разів ми повинні молитися кожен день? Чи повинні ми просити Вічного раз або два, а може і більше? Чи говорить нам Біблія, коли найкраще просити Бога? Нам заповідано молитися щоранку або, можливо, перед сном? Що Біблія пропонує нам обговорювати, коли ми говоримо з нашим Творцем?

У Писанні немає остаточного визначення того, в який час найкраще молитися до нашого Творця або скільки нам слід це робити. Ви повинні виробити звичку коли молитеся.

Приклади

Наприклад, пророк Даниїл зробив звичкою молитися тричі на день (Данило 6:10). Цар Давид також робив це і робив це вранці, опівдні і ввечері (Псалом 5: 3, 55:17, 88:13, 143: 8). Іноді він прокидався і молився за кілька годин до сходу сонця (Псалом 118: 147), практика, яка була продубльована Господом (Марка 1:35).

Іноді Давид, особливо коли він відчував, що випробування і прикрощі життя тиснуть на нього, він кликав до Господа та вдень, і вночі (Псалом 88: 1). Ісус витратив час на молитву всю ніч, перш ніж обрав дванадцять чоловік, щоб слідувати за ним (Лука. 6:12) і запропонував благання до Отця в ніч, коли він був заарештований (Матвія 26:36).

Рання церква була присвячена регулярної молитви (Діян. 2:42). Апостол Павло і Сила зробили це опівночі, коли вони були разом у філіппінській тюремній камері (Діян. 16:25). Павло заявив, що він ніколи не підводив ні вночі, ні вдень, щоб пам’ятати свого вірного друга Тимофія у всіх своїх петицій (2 Тимофія 1: 3).

Павло регулярно спонукав інших говорити стільки, скільки вони могли, з Вічним (Римлян 12:12, Филип’ян 4: 6, Колосян 4: 2, 1Тимофія 5: 5). Фактично, Павло заходить так далеко, що закликає віруючих «молитися безперестанно» (1 Солунян 5:17). Ясно, що ми повинні спілкуватися з нашим Творцем стільки раз, скільки зможемо.

Керуючі накази

Які вказівки містяться в Писанні щодо того, що слід обговорювати, коли ми молимося? Біблія стверджує, що ми можемо звертатися з проханнями для себе (Буття 24:12, Матвія 14:30, Луки 23:42), що включає прохання про те, щоб ми були врятовані від обманів сатани і руйнівних сил (Матвія 6:13) . Ми, звичайно, повинні також попросити, щоб такий захист була поширена на нашу сім’ю, друзів і знайомих.

В ту ніч, коли він був зрадженний, Ісус відкрив Петру і учням, що диявол зробив сміливе прохання Батьку. За словами Господа, сатана “зажадав, щоб всі ви просіяли, як пшениця ” (Луки 22:31 – 32). Його дивно смілива прохання було спрямовано не тільки на ЗНИЩЕННЯ життів учнів, а й на те, щоб перешкодити цілі Божества – використовувати цих унікально навчених людей в якості основи новозавітної церкви (див. Одкровення 21:14)! Христос, однак, просив, щоб його учні не піддавалися спокусі понад те, з чим вони могли впоратися (крім Іуди), прохання, яку виконав Батько.

Ми повинні молитися Вічному за безпеку і благополуччя дітей (Матвія 19:13), а також всіх тих, хто є християнами (Ефесян 6:18, Римлян 1: 9, Якова 5:16).

Ті, хто присвятив своє життя служінню Богу і проповіді Євангелія, також повинні пам’ятати в наших петицій (2 Коринтян 1:11, Ефесян 6: 19-20, Колосян 4: 3-4, Филип’ян 1:19). Ми повинні молитися за тих, хто несе відповідальність за управління (1 Тимофія 2: 1 – 2).

Ті, хто визрівав у християнській вірі, повинні бути готові відвідати, помазати маслом і молитися за хворих християн (Яків 5:14 – 15). Можливо, одна з найважчих речей, про які ми повинні просити, – це благополуччя тих, хто покидає нас, хто ненавидить нас, хто використовує нас для своїх власних егоїстичних цілей або хто навіть заходить так далеко, що переслідує нас за нашу віру (Матвія 5: 44, Діяння 7:59 – 60, 2 Тимофію 4:16).

Нарешті, але не в останню чергу, завжди прийнятно просити людей виконати волю Бога і якнайшвидшого прибуття Його Царства на землю (Матвія 6:10). В кінцевому рахунку, кращий час для молитви – це коли ви відчуваєте, що це необхідно!