Чому вони такі успішні: 6 головних правил єврейського виховання

Вельми поширена думка про те, що в числі обдарованих, талановитих людей знаходиться велика кількість євреїв. Але в чому ж все-таки полягає особливість єврейського виховання, що дає такі величезні результати?

Скажемо, що багато батьків інших національностей дотримуватися деяких з цих правил і у них виходить не гірше. Але важливо все в комплексі. Візьміть на озброєння.

єврейський хлопчик
Еврейський хлопчик

Знайти в дитині краще і геніальне

Єврейські родини відрізняються тим, що дитину регулярно хвалять з першого дня його життя з приводу і без. У малюка намагаються виявити зачатки геніальності. На адресу дитини ніколи не надходять закиди, засновані на його життєвих труднощах. Навпаки, дорослі прагнуть підкреслити присутні гідності.

 "Єврейське

Ніякого приниження! Ніколи

В єврейських сім’ях відсутні критика й пряме приниження дитини. Це перешкоджає появі та розвитку комплексів, а також допомагає в майбутньому відкрито відстоювати свою думку без будь-яких труднощів.

Навіть на такому рівні - ставляться по-різному
Навіть на такому рівні – ставляться по-різному

Дозволено все! Але в рамках, озвучених мамою

Єврейські діти відчувають свободу з перших днів їхнього життя. Але в даному випадку значення слова турбота не прирівнюється до вседозволеності. Іноді може створюватися враження, що дітям все можна, але це далеко не так. Присутні все-таки деякі обмеження, і вельми конкретні – єврейські діти ніколи не дозволять собі те, що для інші не є табу.

 ""

Сім’я – це головне! Якими б родичі не були

Маленьким євреям з перших днів прищеплюють любов і повагу до своїх батьків. Дорослі в його очах мають непохитний авторитет. Вони демонструють дітям основні традиції і кордони на своєму власному прикладі. Єврейські батьки прекрасно усвідомлюють, що немає нічого кращого особистого прикладу. При дітях ніхто ніколи не скаже кривого слова на адресу родичів.

 ""

Все тільки на користь – ніяких порожніх занять

Для єврейської дитини батьки прагнуть організувати проводження вільного часу з користю. Це можуть бути не тільки музика або танці, а й вивчення іноземної мови або шахи. Згодом це приносить користь. Наприклад, завдяки присутності хобі, дитина вчиться грамотно управляти своїм часом. У єврейської дитини немає понять “не чим зайнятися”, “нудно”, “не знаю, що робити”.

 ""

Дівчатка – це дівчата, а хлопчики – це хлопчики

З дитинства дівчаткам в єврейських сім’ях прищеплюється їх гендерна роль. Їх привчають до того, що потрібно зберігати і підтримувати сімейне вогнище. Хлопцям же відводиться роль захисника, годувальника. Дівчата не мають поняття про побудову кар’єри або егоїстичною життя.

 ""

Хоча нові часи ввели нові правила. І тим не менше, в чистих єврейських сім’ях все так і побудовано, навіть якщо дружина – більш успішна в кар’єрі, вона буде готувати вечерю чоловікові, а не навпаки. А всі ці проблеми щодо популярної тепер гендерної рівності в самому Ізраїлі закінчуються на рівні армії – дівчата служать нарівні з хлопцями. Але це не стосується сім’ї. І тема меншин серед євреїв взагалі не популярна – вони вважають, що це якраз результат шлюбів з представниками інших національностей.

 

Схожі статті

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.

Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".

Якщо у вас є 1 яйце і 1 яблуко, приготуйте цей рецепт за 5 хвилин: неймовірно смачні пончики – ніжні і пухкі

Ви закохаєтесь у ці яблучні пончики вже після першого відкушеного шматочка. Вони дуже ніжні, м'які і в міру солодкі. Готуються ці смаколики швидко і з доступних продуктів.