Модельна дієта 80/20 або як скинути 6 кг за місяць: плюси і підводні камені

А хто б з нас, прекрасних леді, не хотів мати класичні 90х60х90. Але не судилося, причому, не тільки нам в вами, а й ще сотням популярним і дуже успішним моделям.

Новомодна дієта 80/20 або як скинути 6 кг за місяць – на перший погляд дуже проста, проте вимагає уважного підходу до вибору продуктів харчування.

Принципи

Ця популярна система схуднення випробувана багатьма зірками і моделями. Її суть полягає в дотриманні однієї умови: 80% вашого раціону повинні складати овочі та фрукти, а інші 20% – звична їжа.

 "Дієта

Якщо ви їсте три рази в день, то два прийоми їжі повинні складатися з овочевих і фруктових страв, а третій – на ваш розсуд. Безумовно, порція страви «на розсуд» не повинна перевищувати обсяги двох попередніх прийомів їжі, тобто має бути розумною.

Якщо у вас має бути захід, на якому ви з’їсте більше, ніж треба, розробники дієти радять за 2-3 дня перейти на одні фрукти і овочі. Тоді ви не помітите жодних змін в бік збільшення ваги.

Які продукти дозволені при такій дієті

Вживати можна броколі, яблука, буряк, кабачки, моркву, цвітну капусту, стручкову квасолю (банани, груші та виноград – по мінімуму, картоплю виключити взагалі). Завдяки такому різноманіттю фруктів і овочів, ваш раціон буде не тільки корисним, але і різноманітним.

Овочі, фрукти і свіжі соки
Овочі, фрукти і свіжі соки

У третій прийом їжі, який буде на ваш розсуд, бажано включити продукти, що містять багато білка, щоб забезпечити організму повноцінне харчування кожен день. Це відварне м’ясо, риба, яйця і кисломолочні продукти. Ще каші, але їх обсяг не повинен перевищувати жменю з двох ваших рук.

Хліб, макарони та інші вуглеводи бажано виключити або є не частіше разу на тиждень.

Переваги дієти 80/20

  1. По-перше, харчування з овочів та фруктів малокалорійне.
  2. Ви зможете вживати їх в необмеженій кількості.
  3. По-друге, фрукти і овочі насичують організм клітковиною, а як відомо, ця речовина стимулює роботу кишечника, виводить з організму зайву рідину, шлаки, токсини і стимулює обмін речовин.
20% раціону - улюблені страви
20% раціону – улюблені страви

Якщо ви раціонально сплануєте свій режим харчування, і додасте в третій прийом їжі білки і корисні жири, то сидіти на такій дієті можна необмежену кількість часу.

Ой! А є і мінуси

Однак, якщо у вас є проблеми з шлунково-кишковим трактом, інші хронічні захворювання, ви вагітні або не досягнули 18-ти років, перед початком дієти проконсультуйтеся зі своїм лікарем.

Така дієта при тривалому використанні призводить до авітамінозу і доводиться в обов’язковому порядку додатково приймати вітамін В12 і провітамін А. У тих, хто має схильність до діабету, починаються проблеми з вмістом цукру в крові, а ще майже все відзначають постійне відчуття голоду, так як овочі не можуть забезпечити тривалий почуття ситості, скільки би їх не їсти.

Реклама дієти 80/20
Реклама дієти 80/20

А ще, зірки, які вам в екрану впарюють цю дієту, зовсім непогано харчуються і ніяк не по цій схемі. У цьому можна переконатися на їх сторінках в Інстаграме. Наприклад, Крістін Кавалларі пише, що вона із задоволенням харчується бургерами, їсть піцу та солодощі, а фігуру підтримує регулярними спортивними заняттями.

Схожі статті

Користуюся тільки цим рецептом. Діти вимагають, щоб готувала частіше: смачне горіхово-шоколадне печиво

Для затишного і теплого вечора обов'язково потрібен кухоль ароматного чаю. А який же чай без печива? Сьогодні ми підготували рецепт хрусткого горіхово-шоколадного печива, яке припаде до смаку одразу.

Готую на замовлення вже багато років, сусіди заздрять! Дуже смачні і ефектні бісквітні тістечка “Ніжність”

Бісквітні тістечка за цим рецептом виходять смачнішими за будь-який торт. Легкий, невагомий і нереально смачний – саме таким виходить десерт за цим рецептом.

Страва, яка ще жодного разу не залишалася у нас “на завтра”: м’ясо з картопляним пюре в духовці. Без метушні

Запечене м'ясо з картопляним пюре – це гарантовано вдала страва, яка порадує своїм смаком, ароматом і відмінним поєднанням м'яса з картоплею під апетитною скоринкою.