Як зміцнити сім’ю: 10 порад батькам і дітям від професійного астролога

Відомий астролог Юлія Старостіна поділилася цінними порадами, як в теперішніх умовах пандемії, карантину та загальної дистанційки не пересваритися в домашньому ув'язненні, а навпаки, згуртувати родину. Це корисно буде знати кожному.

Ще на початку 2020 року мало хто міг повірити, що діти можуть вчитися дистанційно і батьки працювати віддалено. Але зараз ситуація склалася таким чином, що все більше учнів переходять на домашнє навчання, а батьки при цьому продовжують працювати поза офісом. Що робити дорослим в ситуації, що склалася і як правильно себе вести?

Заспокойтеся

Це найголовніший і важливий рада для батьків, чиї діти почали вчитися в цьому році в дистанційному форматі. Безумовно, час це досить-таки складне. Багато батьків вперше виявляються в такій складній ситуації, і не дивлячись на все, продовжують вчитися разом з дітьми.

Дистанційне навчання - справжнє випробування для школярів
Дистанційне навчання – справжнє випробування для школярів

У даній ситуації необхідно пам’ятати, що як вчителя так і батьки є єдиною командою. Але тільки крім цього, школярам необхідна підтримка і опора з вашого боку. Тому керуючись цим, варто заспокоїться. Не переживайте, все нормалізується.

Командна робота

Звичайно, досить складно працювати, вчити уроки з дитиною а крім цього ще постійно думати, як можна розважити школяра, який нудьгує вдома. Кожен з нас як і раніше готується до своєї роботи, займається домашніми справами. Крім це, батьки які також працюють дистанційно, повинні проводити різні конференції та займатися робочими питаннями.

Допомога дитині
Допомога дитині

А це завдання не з простих. В такому випадку просто організуйте свою робочу зону, де будете займатися вирішенням своїх питань. І пам’ятайте, що ви – одна команда.

Складіть чіткий графік на день

Не секрет, що діти дуже погано ставляться до будь-якого розпорядку. У разі, якщо в класі щось відбувається не так, як треба, вони намагаються швидше дізнатися, що за всім цим слід.

Необхідно чітко виділити час на навчання, розваги і відпочинок
Необхідно чітко виділити час на навчання, розваги і відпочинок

Так, зараз вони сидять вдома, але навіть в такому випадку ситуація повинна бути завжди під контролем. Пам’ятайте, потрібно бути наполегливими, і дотримуватися чіткого розпорядку на тільки дітям, а й дорослим.

Використовуйте таймер

Досить скористатися таймером на смартфоні. Наприклад, можна запікати півгодини, протягом яких школяр буде виконувати уроки або щось інше.

Звуко-візуальний таймер
Звуко-візуальний таймер

Вони розуміють, що після того, як час закінчиться і продзвенить пов сигнал, вони приступлять до іншого заняття.

Створіть домашній гурток

Багато шкіл створюють різні цікаві групи, де хлопці створюють різні незвичайні речі. Будинки такий гурток також можна організувати.

Домашній гурток для дошкільнят
Домашній гурток для дошкільнят

Обідній стіл може спокійно стати математичним гуртком, а в інших кімнатах може бути гурток читання, музичний і т.д.

Не припиняйте спілкування з викладачами

На думку деяких батьків, спілкуватися з викладачами своїх дітей не потрібно, і це серйозна помилка. Діалог між батьками і вчителем дуже важливий.

Спілкування з вчителями
Спілкування з вчителями

Потрібно без сорому розмовляти з викладачами, розповідати про труднощі, які відбуваються в цей тож складний період.

Мінімізуйте перегляд ТБ

Йдеться про те, що школярі практично не повинні дивитися новини, які йдуть по телевізору і в інтернеті.

Тривожні новини треба виключити
Тривожні новини треба виключити

Все частіше з’являється дуже тривожна і неспокійна інформація. Таким чином діти починають на підсвідомому рівні ще сильніше турбуватися.

Не перевантажуйте школяра навчанням

На сьогоднішній день існує величезна кількість різноманітних сайтів, де знаходиться корисна інформація. Тільки ось діти повинні трохи відпочивати від комп’ютерів і інших гаджетів.

Не перевантажуйте школяра навчанням
Не перевантажуйте школяра навчанням

У якість відпочинку можна придумати гру, де дитина буде розшукувати скарб в квартирі, і підказками будуть служити літери алфавіту.

Не соромтеся просити допомоги

Так, в сучасному світі за всім встигнути дуже складно, тому нові технології часом здаються просто недоступними.

Допомога на дистанційці
Допомога на дистанційці

Поясніть викладачам, що іноді ви часом не встигаєте контролювати, чи робить все завдання ваша дитина на всіх платформах, де проводяться уроки. В цьому немає нічого поганого, досить просто звернутися за допомогою.

Організуйте домашню вечірку

У деяких сім’ях вважається нормальним проводити танцювальні вечірки. І це дуже гарне проведення часу.

родинна вечірка
родинна вечірка

Таким чином всі члени сім’ї розслабляються. Крім цього, зайва фізична активність піде всім на користь.

Схожі статті

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.