Вічний хіт “О, голубка моя” у виконанні Алли Пугачової: відео та дивовижна історія пісні

Ви не повірите, але цій пісні вже 160 років!

Пісню «La paloma» («Голубка») написав іспанська (баскський) композитор Себастьян Ірадьер в 1860 році. Композиція входить в 10 найбільш часто виконуваних пісень в історії.

Мелодія відноситься до типу кубинської хабанери – той же ритм і мелодика. Автор подорожував на Антильські острови і йому так сподобалося творчість місцевого населення, що під впливом він написав пісню про кохання. На сьогодні існує понад 2000 записаних варіацій “Голубки”. Вона входила до репертуару багато відомих співаків – Елвіса Преслі, Мірей Матьє, Джила Еванса, Робертіно Лоретті, Клавдії Шульженко, Алли Пугачової і ін.

Ось повний текст пісні:

 "" ""

Схожі статті

Шоколадно-морквяний торт без борошна, цукру, масла: мій кумир, коли сиджу на дієті, а солоденького хочеться

У світі кулінарії завжди є місце для інновацій та творчості, особливо коли йдеться про створення страв, які поєднують у собі смак та користь для здоров'я.

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.