Як завести собаку, якщо у вас на них алергія: гіпоалергенні породи вихованців

Якщо у вас алергія на собак, але ви дуже хочете чотириногого друга - у нас є варіант для вас. Існує цілий ряд гіпоалергенних порід собак.

Деяким любителям собак “пощастило” мати на них алергію. Це явище викликане білками, присутніми в слині, шкірі і певних виділеннях тварини: коли імунна система людини занадто “ефективна” і реактивна, вона плутає ці білки з патогенами і атакує їх, що викликає більш-менш виводячі з ладу симптоми.

На жаль, жодна собака не є на 100% гіпоалергенною. Але деякі породи виробляють менше алергенних агентів завдяки своїм природним характеристикам, тому вони за визначенням менш алергенні.

Ці породи не захистять вас на 100% від алергічного подразнення, але шерсть, мертві клітини шкіри і їх слина будуть для вас набагато меншою проблемою. Таким чином, ваші алергічні напади не будуть такими серйозними.

5 гіпоалергенних порід

Мальтійський бішон

Мальтійський бішон
Мальтійський бішон

Розумний, слухняний і ласкавий, він найбільше на світі любить проводити час з сім’єю і дуже добре адаптується до квартирного життя.

Він виробляє набагато менше лупи і слини, ніж більшість його побратимів. З іншого боку, на підтримку шовковистої і ніжної шерсті йде багато часу і зусиль. Потрібно майже щоденне чищення шерсті собаки, а також повний догляд за нею.

Пудель

пудель
Пудель

Пуделя вважають відмінною собакою-компаньйоном, що досить забавно, якщо врахувати, що його здавна використовували для полювання на качок.

Під своїм значним хутром він виробляє мало алергенної лупи. Ще одна перевага для чутливих господарів: він дуже мало линяє. Але вам все одно доведеться водити собаку до грумера кожні два місяці або близько того і чистити кілька разів на тиждень, щоб кучерява шерсть була в хорошому стані.

Йоркширський тер’єр

Йоркширський тер'єр
Йоркширський тер’єр

Це дуже розумна собака, якій відносно легко навчитися трюкам.

Він виробляє невелику кількість лупи і не линяє: тому він викликає менше алергії, ніж інші собаки. Але, як і всіх довгошерстих собак, його потрібно чистити щодня, щоб уникнути появи незворотних вузлів.

Шнауцер

шнауцер
Шнауцер

Це надійний і енергійний компаньйон. У цієї породи є три різних розміри: карликові, середні і великі.

Як і інші жорсткошерстні собаки, вони мало линяють, що є перевагою для людей, які страждають алергією. Крім того, він не вимагає великого догляду: зазвичай досить щотижневої чистки, щоб позбавити шерсть від забруднень і зберегти гарний блиск.

Мініатюрний бультер’єр

мініатюрний бультер'єр
Мініатюрний бультер’єр

Мініатюрний бультер’єр це різновид бультер’єра: це перш за все результат генетичних мутацій, а не тільки плід селекційної роботи, що проводиться заводчиками, щоб мати «кишенькову» бійцівську собаку.

Оскільки у нього коротка шерсть і немає підшерстя, він з меншою ймовірністю викликає алергію, а також вимагає дуже невеликого догляду. Він дуже відданий і ласкавий, але може бути і впертим: ви повинні набратися терпіння, щоб приручити його.

Схожі статті

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.

Тане у роті! Дуже ніжне і хрумке печиво з кольоровою глазур’ю на Пасху 2024 – розлітається швидше, ніж паски

Великоднє печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, хрумким та ніжним. Випічка має не лише відмінний смак, а й яскравий колір, тому особливо сподобається дітям.

Гості намагаються вкрасти рецепт. Роблю домашній сальтисон: усі думають, що це покупний – такого завжди мало

Готувати сальтисон зі свинячої голови у шлунку дуже складно. Ми оберемо простіший варіант – зробимо з рульки, серця та язика. Смак натурального м'ясця нічим не перевершити.