Скляна жаба, качконіс і краб Йеті: топ найдивніших і незвичайних тварин планети

У цій статті ми розповімо про тих, хто живе на планеті Земля, але має незвичайний вигляд, ніж явно заслуговує увагу.

Почнемо з Краба Йеті

Краб Йеті
Краб Йеті

Знайшли його 16 років тому на глибині 2228 м в південній частині Тихого океану в 1500 кілометрах від острова Пасхи. Візуально він схожий на звичайного краба, але покритий білим пушком, який виглядає ніби шуба. Відомо, що він очищає воду від небезпечних і токсичних сполук.

риба Крапля

риба Крапля
риба Крапля

У водах біля Австралії мешкає дуже дивна риба Крапля, вираз якої нагадує здивування. Однак вона зовсім не здивована – це її нормальний стан.

Цікаво, що риба Крапля перебуває під загрозою зникнення через розширення глибоководного рибного промислу. Крапля часто потрапляє в сіті рибалок разом з кальмарами та іншими морськими істотами, проте зараз на законодавчому рівні влади Австралії прийняли рішення заборонити винищувати рибу-краплю.

качконіс

качконіс
качконіс

Його ви напевно могли бачити в підручниках з біології або навіть в мультфільмах. Знайшли цей вид в 18 столітті. Візуально качкодзьоби дуже дивні і неповороткі.

скляні жаби

скляні жаби
скляні жаби

В кінці 19 століття скляних жаб знайшли в Еквадорі. І на даний момент світова наука налічує понад 150 (!) Їх видів!

Як тільки такі пуголовки вилуплюються з ікринок, вони відразу ж падають у воду з висоти і далі живуть, і розвиваються у воді.

Схожі статті

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.