Синоптики розказали про бабине літо в Україні: прогноз осінніх похолодань на вересень 2024 – яка буде погода

Літо цьогоріч видалося аномально спекотним. Тож українці цікавляться, чого чекати від осені. Коли настане бабине літо і якою буде погода до кінця вересня та на початку жовтня?

Літо та перший місяць осені порадували нас чималою кількістю спекотних деньочків. Отже, важко визначити, чи це вже прийшло бабине літо, чи на нього слід очікувати трохи згодом.

Наталія Птуха з Укргідрометцентру розповіла, що умовним терміном “бабине літо” зазвичай називають вересневу погоду, коли після прохолодного фронту знову на кілька днів повертається тепло.

Коли розпочнеться бабине літо 2024

Синоптикиня пояснила це чергуванням циклонів та антициклонів. Та вересень 2024 відрізняється тим, що прохолоди поки що майже не було. Та й до 25 числа прогнозується продовження метеорологічного літа.

За синоптичним прогнозом ще принаймні тиждень на переважній території України матимемо +25-28 градусів. Лише в окремих західних областях буде дещо прохолодніше: +15-20°C.

До кінця вересня особливого похолодання поки не прогнозується. В останній декаді матимемо комфортні +20-25 градусів удень та +10-14 вночі. Це стосовно півдня й сходу країни. На решті території може бути дещо прохолодніше.

Коли розпочнеться бабине літо 2024

Опадами, як і на початку вересня, погода особливо не порадує. Та з кожним днем дощових годин буде ставати все більше. Тож парасольку бажано завжди мати при собі про всяк випадок.

У жовтні врешті дочекаємося жаданого бабиного літа. У різних регіонах його тривалість буде різнитися від 3 до 10 днів. У середині місяця захід та південь матимуть багато дощових днів.

В окремі дні до середини жовтня температура повітря сягатиме +25°C. Нічна поступово знижуватиметься до 2-4 та 5-7 градусів вище нуля. Загалом жовтень очікується теплим. Легкі заморозки вночі  та прохолодні дні очікуються лише з листопада.

Популярне

Схожі статті

“Як дороге вино – з віком стають лише гарнішими”: Ротару, Білозір, Кудлай довели, що старості не існує

Одні, діставшись пенсійного віку, крехтять і весь час скаржаться на здоров'я, а інші на болячки не зважають. Ротару, Білозір, Кудлай саме з тієї категорії, що з роками не старішають, а навпаки.

А для Віктора Павліка вона королева: 30-річна Катерина Репяхова досі має “неідеальне тіло” після пластики

Тоді як старший на 28 років за дружину Віктор Павлік вважає Катю Репяхову ідеальною красунею, блогерка вирішила продемонструвати свої невдалі ракурси. Краще б вона цього не робила!

Довге волосся та стрункий стан: Святослав Вакарчук пригадав, як виглядала його мати 49 років тому й сьогодні

Відомий український артист за роки свого життя встиг прославитись на всю країну. Як виглядає найголовніша жінка в його житті, яка народила та виховала зірку?