Топ-6 звичайних справ, за які можна отримати штраф за кордоном

Іноді деякі речі, які у нас абсолютно нормальні, за кордоном вважаються незаконними. Ми зібрали список самих різних штрафів з усього світу.

Збираючись на відпочинок, або у відрядження за кордон, варто обов’язково вивчити не тільки культурні відмінності між країнами, а й закони тієї держави, куди ви їдете. Тому що в деяких країнах ви можете отримати штраф за, здавалося б, абсолютно нешкідливі вчинки.

Жовтий одяг в Малайзії

Носити жовте в Малайзії
Носити жовте в Малайзії

Краще вам відмовитися від речей жовтого кольору, тому що в Малайзії за це можна отримати штраф до 1000 євро.
У лютому 2016 року група протестантів вийшла на вулицю Куала-Лумпура, вимагаючи відставки тодішнього прем’єр-міністра. З тих пір жовтий одяг вважається символом протесту і загрози безпеці.

Носіння високих каблуків в історичних місцях Греції

Каблуки в Греції
Каблуки в Греції

Якщо ви переїжджаєте в Грецію, у вас, ймовірно, виникне спокуса досліджувати історичні місця у вільний час, будь то в Афінах або десь ще. Це безперечно ідеальне місце, щоб зробити приголомшливі фотографії в Instagram. Але не забудьте залишити вдома високі підбори. Забороняється носити підбори, щоб не пошкодити історичні місця. Якщо зловлять, ризикуєте отримати штраф.

Краще не плюватися в Австралії

Плювки на вулицях Австралії
Плювки на вулицях Австралії

Зазвичай, якщо ви плюєте на тротуар в австралійському місті Брісбен, вам можуть накласти штраф у розмірі 5000 австралійських доларів (3,3 тисячі доларів). Але в світлі пандемії коронавірусау розмір штрафу збільшено до 13 000 австралійських доларів (8,5 тис. доларів), якщо він спрямований іншій людині.

Носити камуфляж на Карибах

Ніякого камуфляжу на Карибах
Ніякого камуфляжу на Карибах

Любите камуфляжні штани? Не беріть їх з собою в подорож по Карибах. У багатьох частинах Карибського басейну невійськовим особам заборонено носити маскувальний одяг або спорядження. Вас можуть оштрафувати на 2000 сінгапурських доларів або посадити на рік за носіння спортивного камуфляжного одягу або екіпіровки.

Нецензурно виражатися в Австралії

Нецезурная лексика в Австралії
Нецезурна лексика в Австралії

Якщо ви звикли лаятися, вам краще навчитися тримати язик за зубами, перш ніж їхати до Австралії. У багатьох штатах, включаючи Квінсленд, Новий Південний Уельс і Вікторію, штрафи за публічну лайку варіюються від 100 австралійських доларів (71 долар США) до 240 австралійських доларів (172 долара США). Якщо суддя або магістрат визнає вас винним у використанні ненормативної лексики, вас можуть посадити у в’язницю на термін до 6 місяців.

Підключення до чужого Wi-Fi в Сінгапурі

Чи не крадіть Wi-Fi в Сінгапурі
Чи не крадіть Wi-Fi в Сінгапурі

Коли під час своїх подорожей ви покладаєтеся на Google Карти, або щось подібне, ви будете робити практично все, щоб підключитися до будь-якого безкоштовного Wi-Fi в цьому районі, але це може дорого обійтися, якщо ви зробите це в Сінгапурі. Відповідно до Закону про неправомірне використання комп’ютерів і кібербезпеки, використання чужого Wi-Fi визначається як злом. Покаранням може бути штраф у розмірі 10 000 сінгапурських доларів (7,6 тис. доларів США), три роки тюремного ув’язнення або поєднання того й іншого.

Популярне

Схожі статті

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.

Ці пірамідки підкорюють кожного. Домашні змагаються за те, що залишилося: пельмені в незвичайному виконанні

Пельмені знайомі всім нам, це дуже проста і звичайна страва. Але що, якщо додати в неї трохи креативу? Сьогодні ми підготували рецепт пельменів «Пірамідок», які підкорять усіх з першої спроби.

Злата Огнєвіч відкинула гламурне життя та заспівала для українських захисників: “Звідки беруться квіти?”

Злата Огнєвіч поділилася фото з виступу, який провела разом з Олександром Лозовським для військових. Співачка розповіла про те, як пройшла зустріч з нашими захисниками.