Дві цікаві й повчальні історії з моральним висновком

Потрібно приймати дієві рішення і дотримуватися їх.

Хто прив’яже дзвіночок на хвіст коту?

У місті був продуктовий магазин. У цьому продуктовому магазині жили миші. Їжа була в достатку для них. Вони багато з’їли і зіпсували всі інші продукти. Вони також понадкушували хліб, печиво і фрукти з магазину.

Бакалійник дуже переживав. Тому він подумав: «Я повинен купити кішку і залишити її в продуктовому магазині. Тільки тоді я зможу врятувати свої продукти ».

Він купив гарного, великого товстого кота і дозволив йому залишитися там. Кішка добре провела час, полюючи на мишей і вбиваючи їх. Миші не могли тепер вільно рухатися. Вони боялися, що в будь-який час кішка їх з’їсть.

Миші хотіли щось зробити. Вони провели зустріч, і всі вони написали в Твіттері: «Ми повинні позбутися від кішки. Чи може хтось дати пропозицію »?

Всі миші сиділи і міркували. Витончено виглядає миша встала і сказала: «Кішка м’яко рухається. У цьому проблема. Якщо ми зможемо обв’язати її шию дзвіночком, все буде добре. Ми можемо знати коли кішка підкрадеться до нас ».

«Так, це відповідь», – заявили всі миші. Стара мишка повільно встала і запитала: «Хто б прив’яже дзвіночок коту?». Через кілька хвилин нікого не було, щоб відповісти на це питання.

МОРАЛЬ: порожні рішення нічого не варті.

Сірий гусак і король

Колись було мирне королівство. Король почув чутки про те, що варвари скоро нападуть на його замок. Тоді він покликав двох своїх улюблених вихованців – величезного сірого гусака і гусеня.

«Мій дорогий гусак і гусак, наше королівство в небезпеці. Відведіть мою дочку в безпечне місце на вершині найвищої пагорба, – сказав король. Тому сірий гусак і гусак полетіли з принцесою і сховали її на високому пагорбі.

Минуло шість місяців, але королівство так було скоєно напад. Король пошкодував про своє рішення і велів сірому гусака і гусаку привезти додому свою дочку.

Тоді король зрозумів, що він повинен бути обережним, перш ніж вживати заходів, засновані на чутках, які не обов’язково повинні бути правдою.

Мораль історії: Вам не потрібно надмірно реагувати тільки тому, що ви чули чутки.