Що робити при задишці? Комаровський дав поради хворим Ковідом

Відомий в Україні доктор Євген Комаровський в черговий раз опублікував цікавий пост про те, що потрібно робити, якщо у вас діагностували коронавірусну інфекцію і ви відчуваєте задишку.

Найвідоміший доктор України говорить, що під час коронавирусной інфекції найбільше уражається задня частина легких. Саме тому спати рекомендовано не на спині, а на животі. Це ж правило відмінно діє і при складній формі коронавируса, і при середній, і при легкої.

“Коли у людини коронавірус у важкій формі, то один з найефективніших способів активізації повітрообміну в легких – положення на животі.

Вірус вражає задні відділи легенів і коли людина лежить на животі, то в цих відділах, найбільш запалених, активізується повітрообмін

Це покращує стан людини, причому значно “, – сказав лікар Комаровський.

Раніше доктор Комаровський розповідав, що паніка навколо китайської інфекції більш небезпечна, ніж сама інфекція.

Саме тому доктор Комаровський рекомендує прислухатися тільки до висококваліфікованим радам від лікарів і моніторити сайт Міністерства охорони здоров’я України.

Саме на сайті Міністерства можна дізнатися достовірну інформацію про можливі симптомах хвороби, а також отримати контакти і номери телефонів гарячих ліній, куди можна звернутися за консультацією, якщо у вас є підозра, що ви заразилися.

Зараз, поки в Україні не ввели повний “Lock Down “, ризик захворіти коронавірусів залишається досить великим. Тому доктор Комаровський переконливо просить своїх прихильників і передплатників в соціальних мережах дотримуватися загальноприйнятих норм захисту: користуватися масками, рукавичками, а також мити руки після повернення з громадських місць.

Без потреби доктор Комаровський просить не залишати свій будинок, а також подбати про людей старшого покоління, яке найбільше вразливі перед китайською хворобою.

Про практику доктора Комаровського, а також про його освіту і життєвої історії ви можете дізнатися на нашому youtube-каналі “1 хвилина “. Ми приготували цілий спеціальний сюжет, присвячений доктору Євгену Олеговичу Комаровскому. Переглянути його Ви можете по посиланню нижче.

Схожі статті

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.