5 кулінарних звичок, які можуть бути небезпечними

Коли ми готуємо на кухні, ми навіть не уявляємо, що деякі наші кулінарні звички можуть бути небезпечними. Що краще не робити на кухні - читайте далі.

Розморожувати продукти в гарячій воді або на підвіконні

При приготуванні страв важливо завжди пам’ятати про своє здоров’я і здоров’я тих, для кого ви готуєте. Якщо ви розморожуєте м’ясо, залишаючи його на столі або в гарячій воді, вам захочеться змінити свою поведінку прямо зараз. Ви піддаєте себе ризику харчового отруєння, размораживая таким чином, оскільки це легко поміщає їжу в «небезпечну зону» від 40 до 140 градусів, температури, при якій бактерії починають швидко розмножуватися.

Мити сире м’ясо

У нас є уявлення про те, що, коли ми полощимо продукти, ми очищаємо їх, але у випадку з м’ясом – це зовсім не так. Фахівці не рекомендують мити перед приготуванням яловичину, сиру птицю, телятину, свинину або баранину. Вся причина в тому, що коли ми миємо м’ясо бактерії з нього можуть з легкістю поширитися на інші поверхні, в тому числі продукти і посуд.

Занадто багато накладати в сковороду

Іноді приготування вимагає трохи терпіння. Можна швидше заповнити сковороду інгредієнтами до країв, але це може фактично сповільнити приготування і дати вам велику купу кашки в кінці. Якщо ви хочете обсмажити, занадто велике заповнення сковороди призведе до виділення пара і не дасть вам бажаних результатів з хрусткою скоринкою. Те ж саме і з приготуванням м’яса. Якщо покласти занадто багато м’яса в сковороду, температура сковороди занадто швидко знизиться, що може викликати прилипання і цілий ряд інших проблем. Найкраще готувати партіями. Додатковий час, який ви витратите на це, зробить вашу їжу набагато краще.

Використовувати одну дошку для всіх продуктів

Можливо, ви вже знаєте, а можете і не знати, але ваша кухонна обробна дошка – це приховане джерело бактерій у вашому домі. Якщо ви наріжете сиру курку, а потім на тій же обробній дошці наріжете кубиками цибулю, ви ризикуєте отримати перехресне зараження. Найкраще мати дві обробні дошки: одну для м’яса, а іншу для овочів. Якщо у вас тільки одна, обов’язково очистіть її.

Охолоджувати продукти, перш ніж ставити їх в холодильник

Цього робити не можна з тієї ж причини, через яку не можна розморожувати м’ясо на підвіконні. Температура, при якій бактерії починають розмножуватися становить від 5 C до 60 C. тому швидкопсувні страви і продукти не варто тримати не в холодильнику більше двох годин.

Відмовтеся від цих кулінарних звичок
Відмовтеся від цих кулінарних звичок

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.