Повертаємо до життя старі кухонні рушники, стовідсотковий результат

Кухонні рушники - незамінна річ у господинь. Але вони часто брудняться і звичайного прання може не вистачити. Ми зібрали для вас найкращі поради з чищення рушників.

використовуйте сіль

Вам знадобиться миска з теплою водою, наповнена сіллю. Розмішайте воду, покладіть усередину брудні рушники. Залежно від того, наскільки вони брудні, їм потрібно довше залишатися всередині. Іноді досить залишити в розчині годину-дві, а іноді – на ніч. Потім вимийте їх звичайним способом.

Харчова сода

Харчова сода – відмінний помічник у видаленні жирних плям. Є два способи допомогти вам в цьому процесі. Перший спосіб – прокип’ятити рушники з додаванням харчової соди (5 ложок соди на 5 літрів води).

Інший спосіб – наповнити миску гарячої води, додати трохи харчової соди і покласти рушники, щоб вони полежали в цій суміші кілька годин. Потім ви можете випрати їх у пральній машинці.

Оцет

Якщо ви помітили, що на рушниках з’явилася цвіль, їх слід попрати звичайним способом, а потім прополоскати в суміші води з оцтом. За колір не турбуйтеся, оцет нешкідливий.

Інші комбінації з відбілювачем і порошком

Перший варіант

Вам знадобиться:

  • велика каструля з водою;
  • 2 чайні ложки соняшникової олії;
  • 4 великі ложки відбілювача;
  • півсклянки будь-якого прального порошку.

Розігрійте каструлю з водою до кипіння, зніміть з плити, налийте олію, потім відбілювач і пральний порошок. Коли всі інгредієнти змішані, занурте брудні рушники і дайте воді охолонути. Потім помістіть рушники в чисту воду на кілька годин. За допомогою цього методу ви видалите бруд, не кип’ятячи їх.

Другий варіант

Візьміть каструлю і налийте в неї воду з додаванням засобу для миття посуду. Дайте воді закипіти, а після цього покладіть рушники в теплу воду і замочіть в цій суміші на 15-20 хвилин. Після цього сміливо періть їх в пральній машині як завжди.

Третій варіант

Якщо ваші рушники забруднені до невпізнання, найбільш ефективним рішенням буде суміш відбілювача і соди, в якій ваші рушники повинні стояти ніч. Суміш має різкий і неприємний запах, тому її найкраще залишати на відкритому повітрі. Після цього добре б випрати в машинці при високій температурі.

Тримаємо рушники в чітстоте
Тримаємо рушники в чітстоте

Схожі статті

Як зараз виглядає і де живе 53-річна Анастасія Заворотнюк: 5 років онкології і експериментальна терапія

Відома російська акторка Анастасія Заворотнюк вже 5-й рік не з'являється на публіці та не виходить на зв'язок зі своїми прихильниками. Весь цей час жінка проходить лікування від онкології.

Королева чи султанша? Раміна Есхакзай показала, як виглядала задовго до зустрічі з Віталієм Козловським

Раміна Есхакзай потішила публіку новими фактами про себе. Разом зі своєю мамою вона відповіла на запитання, які найбільше цікавили її шанувальників.

За пів року до розлучення Волошин подарував Трінчер елітний Порш за 70 тисяч доларів: чи забрав авто назад

Роман Анни Трінчер з Олександром Волошиним був не довгим, але дуже яскравим. Пара рік зустрічалася, потім ще рік жила в шлюбі й врешті розлучилася. Дізнаймося, як зірки ділили майно.