Як не замерзнути взимку: ефективні поради

Як зігрітися, поки на вулиці мороз і не перетворитися на бурульку, коли виходите з теплої квартири - читайте далі.

Напій без кофеїну

Будьте обережні, кофеїн в напої змушує вас втрачати тепло. “Кофеїн блокує рецептори в кровоносних судинах і не дає їм звужуватися. Оскільки вони залишаються розширеними, ви швидше втрачаєте тепло. Тому, якщо ви п’єте каву на вулиці, ви швидше простудитесь”, – Каже Едді Чалонер, судинний хірург з лікарні Lewisham General, – на відкритому повітрі вибирайте напої без кофеїну або трав’яні чаї”.

Не засовуйте руки в кишені

У холодну погоду ви інстинктивно кладете руки в кишені, нахиляєтеся вперед і швидко ходите. Проте, бажано замість цього ходити, витягнувши руки назовні, розгойдуючись взад і вперед уздовж тіла, – говорить Тім Хатчфул з Британської асоціації хіропрактиків. “Коли ви махаєте руками, м’язи задіюються, покращуючи кровообіг в руках і виробляючи тепло тіла”, – говорить він.

Їжте білок

За словами дієтолога Сари Шенкер, при перетравленні білків температура тіла підвищується швидше, ніж при споживанні вуглеводів або жирів. “Тіло повинне працювати більше, щоб поглинути білок в порівнянні з вуглеводами або жирами. Тому ми використовуємо більше енергії, яка створює тепло і тримає нас зігрітими”, – пояснює вона.

Робіть вправи ступнями

Не можете вилізти з-під теплої пухової ковдри вранці? За словами фізіотерапевта Семмі Марго, серія простих вправ зігріє вас перед тим, як встати з ліжка.

Почніть з того, що направте пальці ніг вгору, а потім вниз 20 разів поспіль. Потім зробіть кола щиколотками по десять разів на кожному напрямку. “Це зігріє вас і активізує кровообіг, перш ніж ви встанете”, – описує вона.

Не забувайте зволожуючий крем

“Якщо у вас екзема або суха шкіра, наносіть більше зволожуючого крему, коли холодно”, – радить дерматолог Ансуї Сахота. Це пов’язано з тим, що шкіра, подразнена холодом, втрачає більше тепла, тому що кров виводиться на поверхню шкіри. “Ви можете заблокувати цю реакцію, переконавшись, що ви використовуєте досить зволожуючого крему”, – підсумовує вона.

Прогріти черевики на радіаторі

“Наші ноги схожі на термос. Якщо спочатку вони холодні, вони залишаються холодними. З іншого боку, якщо вони спочатку були теплими, вони з більшою ймовірністю так і залишаться”, – пояснює Майк О ‘Ніл, ортопед. Він рекомендує нагрівати взуття кілька хвилин на радіаторі.

Захистіть тулуб від холоду

“Коли кінцівки більш схильні до впливу низьких температур, ніж тулуб, кровоносні судини в руках і ногах звужуються. Потім кров надходить прямо до тулуба”, – сказав Едді Чалонер, судинний хірург. Захист шлунка це добре, оточивши його належним чином ви допомагаєте підтримувати внутрішню температуру, щоб не втрачати тепло.

зігріваємося взимку
Зігріваємося взимку

Схожі статті

Дітки не просто підросли, а вже й постаріли: як змінилися актори, що зіграли дітей у “Величному столітті”

Відомий турецький серіал "Величне століття" зробив зірками кінематографу багатьох юних акторів, які давно виросли і їх вже не впізнати. Подивіться, як вони змінилися.

Мій ходовий рецепт із кабачків: подаю до столу і на свято, і на звичайну вечерю, а всі радіють та просять ще

Приготувати смачні кабачкові деруни можна просто й дуже швидко. Розповідаємо про найкращий рецепт апетитного частування, яке точно варто подати до столу.

Старший син Сергія Реброва від першого шлюбу опікується меншими: як виглядають нащадки футбольного тренера

49-річний Сергій Ребров, який нині тренує збірну України з футболу, має дорослого старшого сина від першого шлюбу та двох молодших, яких йому подарувала друга дружина Анна.