Як можна використовувати шкірку від фруктів: корисні лайфхаки

Не поспішайте викидати шкірку від фруктів в смітник. Є ще багато варіантів її використання. Що можна зробити зі шкірки від фруктів - читайте далі.

Натерти взуття банановою шкіркою

Потріть внутрішньою поверхнею шкірки банана потерте взуття або листя тьмяних кімнатних рослин, а потім протріть тканиною. Це може допомогти очистити ваше взуття або зміцнити вашу рослину, тому що банани багаті калієм – ключовим інгредієнтом крему для взуття і бажаною живильною речовиною для рослин.

Очистити чайник від накипу

Щоб видалити вапняний наліт, який накопичується в чайниках, наповніть чайник водою з жменею лимонної цедри. Потім доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте постояти 1 годину. Все викинути і добре промити

Пофарбувати тканину

Шкірка граната відмінно підходить для фарбування тканин. Використовуйте ємність з нержавіючої сталі, досить велику, щоб вмістити всю тканину. Залийте гарячою водою і додайте шкірку. Залиште на ніч. На наступний день обережно перемішайте воду і шкірку, потім видаліть шкірку. Покладіть в цю суміш вологу тканину. Гасити на повільному вогні 1 годину. Дайте охолонути на ніч. На наступний день зніміть тканину і змийте холодною водою. Не забудьте прати тканину, пофарбовану в схожі кольори.

Нетоксичний очищуючий спрей своїми руками

Щоб вийшов чудовий натуральний очищувач, просто киньте апельсинові кірки в банку з кришкою і залийте білим оцтом. Залиште його в холодильнику на кілька тижнів, час від часу струшуючи. Перелийте в розпилювач, струсіть і використовуйте для очищення поверхонь, підлог і вікон.

Зробити свічку, яка буде довго горіти

Обріжте шкірку апельсина, щоб вийшла чашка, і залиште центральну серцевину стебла недоторканою. Наповніть чашку оливковою олією до рівня трохи нижче верхівки стебла, запаліть і насолоджуйтеся прекрасним ароматом!

Використовуємо шкірку від фруктів
Використовуємо шкірку від фруктів

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.