Топ 10 найрозумніших порід собак: кого заводити влома – список

Напевно ви бачили собак, які здатні реагувати на команди, розуміти людський голос і навіть спілкуватися з господарем.

Коли бачиш такого дресированого вихованця, завжди виникає думка – ого, який же він розумний. Так, це дійсно так, собаки є дуже розумними тваринами.

На думку вчених, вони можуть розрізняти і запам’ятовувати до двох з половиною сотень слів, реагувати на зміну голосу, а також чути кроки господаря за рогом сусіднього будинку. І це далеко не повний перелік їх так званих сверхспособностей.

Десяте місце займає Австралійська пастуша собака. У неї середній розмір. За ростом вона досягає півметра, живе 12-15 років.

Австралійська пастуша собака – справжня роботяга. У представників породи чудесним чином поєднуються службові якості і задатки сімейного улюбленця. Самостійні і сильні собаки легко уживаються в великий активної сім’ї. Більш того, вони відмінно ладнають з дітьми – позначається селекційна вибракування агресивних собак.

Цуценята австралійської пастушої собаки швидко вчаться, вивчають команди, відгукуються за завдання господарів.

Їм потрібно багато уваги. Шерсть коротка, в залицянні вони невибагливі.

На дев’ятому місці нашого власного рейтингу розташувалися пуделі.

Ця елегантна і миловидна собака, яка є символом аристократичності, насправді дуже мила і доброзичлива по відношенню до сім’ї, в якій вона живе.

Їй, як і іншим собакам, потрібно багато уваги, тому їх не можна замикати в чотирьох стінах.

Будь-пудель може похвалитися неабияким розумом, видатним нюхом, слухом і зором. Великих і малих собак можна використовувати на полюванні, в розшукової службі.

Пуделі – чудові компаньйони, але погані сторожа.

Представники породи відмінно ладнають з дітьми, стаючи для них другом і партнером в іграх.

На восьмому місці в рейтингу найрозумніших собак світу розташувався ротвейлер.

Він, на відміну від пуделів, надійний охоронець. Це досить сильна порода собак. Напевно, одна з найсильніших.

Живуть вони 11-12 років, досягають півметра вгору. Вимагають тривалого вигулу в поєднанні з активними іграми та фізичними навантаженнями.

Оскільки ці породи дуже сильні, їм дуже важливо кудись спрямовувати свою енергію.

Непогано уживаються з тваринами, з якими разом росли.

Ротвейлери дуже кмітливі, здатні блискавично приймати рішення, якщо виникає загроза життю і здоров’ю людини. Саме за ці якості вони входять в топ 10 найрозумніших порід світу.

Сьоме місце найрозумніших собак займає Доберман. Про цю породу можна сказати так – потрібен господар з характером. Щоб дав зрозуміти собаці, що він – вище неї морально.

Добермани – одні з найбільш безстрашних і небезпечних собак в світі. Однак вони можуть стати відмінними домашніми вихованцями, якщо вирощувати їх з щенячого віку поруч з дітьми.

Їх шерсть коротка, немає особливих вимог по догляду. Вони будуть відмінно уживатися як у квартирі, так і в будинку.

Заводчики домашніх вихованців говорять – важко знайти більш універсальну собаку, ніж доберман. Це і захисник, і компаньйон, і вірний супутник, і просто сімейний улюбленець. Ці тварини впевнено входять в топ-листи найпопулярніших порід в багатьох країнах світу.

У Доберманів є свій природний інтелект, який робить їх одними з найрозумніших у світі.

На шостому місці в авторській збірці найрозумніших собак світу розташувалася німецька вівчарка. Мабуть, це не тільки один з найрозумніших видів собак, але і одна з найпоширеніших порід.

Її часто заводять для охорони будинку, а також для охорони територій та важливих об’єктів. Віддані і поступливі вихованці беззаперечно визнають авторитет господаря. Живуть вони 10-13 років, потребують частої компанії з людиною, а також у фізичних навантаженнях – сидіти в клітці або на ланцюгу для німецької вівчарки – справжнє випробування.

Будинки представники цієї породи оберігають спокій і майно господарів, дарують своїм власникам масу позитивних емоцій. До того ж, вони піддаються дресируванню і виконують команди своїх господарів.

П’яте місце в рейтингу найрозумніших собак світу займає Бордер-коллі. Бордер-коллі вважаються представниками найрозумнішою породи собак, тому що природа нагородила їх високою здатністю до концентрації уваги. Ви можете навчити їх чого завгодно в рекордно короткі терміни. Ці неймовірно милі вихованці зачарують вас з першого погляду, а також стануть незамінними помічниками будинку, і з легкістю порозуміються з дітьми або іншими тваринами.

Тривалість їх життя – до 15 років. Вкрай волелюбні. Вольєр і ланцюг не для них. Команди засвоюють дуже швидко, і з особливим інтересом слухають своїх господарів.

Четверте місце в рейтингу найрозумніших собак – шелти. Шотландська вівчарка. Коротко цю породу можна охарактеризувати так – веселий компаньйон, відповідальна нянька і відданий друг.

Шелти – невелика собака за габаритами. Виростають вони в холці до 40 см, їх вага – до 11 кг. Живуть шотландські вівчарки 12-14 років.

Шелти – досить гучні вихованці, які не відмовляють собі в задоволенні дзвінко і всмак погавкати, так що любителям тиші варто доглянути собі більш флегматичного чотириногого друга.

До слова, ця собака не підійде для тих, хто часто пропадає на роботі. Їй дуже потрібна компанія, або вона впаде в собачу депресію.

Топ-трійку в списку найрозумніших собак світу відкриває Афганський хорт. Це досить стара порода довгошерстих мисливських собак, що відрізняються підвищеною чутливістю і спокійним, миролюбним характером. Основна так звана надздібності цих вихованців – біг. Приносити м’ячик або палицю своєму господареві вони будуть швидше, ніж той встигне моргнути оком.

Срібло в списку найрозумніших собак отримує Лабрадор-ретривер – дуже доброзичливий собака. Якщо у вас велика сім’я і ви хочете домашнього вихованця, лабрадор може стати хорошим вибором. Собаки цієї породи дуже добре ладнають з дітьми і не кусаються.

Лабрадор з легкістю запам’ятає всі ваші команди, якщо ви застосуєте терпіння в процесі навчання. Однак дресирувати його краще ще з тих пір, як берете його щеням. Головною проблемою змісту заводчики називають контроль за харчуванням і вагою, так як лабрадори – відомі любителі поїсти. Лабрадори-ретривери регулярно потрапляють на верхні рядки рейтингів «найвідданіших», «найбільш слухняних», «найпрацьовитіших» собак на думку професійних заводчиків і звичайних власників.

Золото в непростий конкуренції виборов Джек-Рассел-Тер’єр. Ця невелика за розмірами собачка здатна дати фору іншим. Якщо у вас Джек Рассел – ви точно не нудьгуватимете.

Про таких завзятих вихованців говорять – шило в одному місці. І так, це зовсім виправдовується характером представників цієї породи.

Джек-рассел-тер’єр підходить тільки людям, які ведуть активний спосіб життя і можуть забезпечити вихованцеві регулярні фізичні навантаження.

Він не сидить у вольєрі або на ланцюгу. Джек-Рассел – собака, яка може на секунду загордитися, що вона головніший в будинку. А може і не на секунду!

Всупереч стереотипу про те, що джек-рассел-тер’єр милий, він не завжди поступливий. Йому потрібен досвідчений власник, готовий приділяти багато часу вихованню. Однак собака дуже розумна, і легко піддається дресируванню.

Схожі статті

Рецепт привезла з Італії. Простий і ситний перекус на кожен день: сирні равіолі, по-нашому – вареники

Щоб смачно і ситно перекусити, не обов'язково розвозити велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт вишуканої, але й дуже простої страви, яка запам'ятається і сподобається вам із першої спроби.

Нічого не смажу і не варю: ситна запіканка з картоплі та м’ясного фаршу для всієї сім’ї. Беру будь-яке м’ясо

Пропонуємо рецепт запіканки для ситного обіду чи вечері з доступних продуктів. Порадуйте рідних новою стравою з відмінним поєднанням картоплі та м'яса!

Якщо у вас є 2 яблука і 1 яйце, приготуйте цей смачнющий десерт. Рецепт дуже ніжних домашніх рогаликів

Рецепт цих рогаликів з начинкою до банального простий, але ж якими смачними вони виходять! Ніжне пісочне тісто та соковита яблучна начинка – справжня смакота.