Дівчина в червоному бікіні: обкладинки світових ЗМІ, шлюби з мільйонерами – як склалася доля Ліліанни Гасінской, яка втекла з СРСР в одному купальнику

Ця історія в СРСР була повністю засекречена. А як же?! Розумниця, красуня, спортсменка, комсомолка раптом вирішила поміняти процвітаючу батьківщину на загниваючий захід.

Мало хто згадає незвичайний, але дуже відчайдушний вчинок 18-річної авантюрсткі Ліліани Гасінської, яка в 1979 році зістрибнула з круїзного теплохода біля берегів Австралії і попливла на сушу шукати політичного притулку.

Такий Ліліана постала в Австралії
Такий Ліліана постала в Австралії

Але тоді такий крок добре запам’ятався спостерігачам з усього світу, адже він відмінно демонстрував, на який ризик готові радянські громадяни заради свободи – дівчину не лякали небезпеки океану або можливі наслідки – настільки сильна була ідея втечі з радянського рабства.

А ось в СРСР ця тема була засекречена, про Лілю дізналися вже після перебудови.

обкладинки ЗМІ
обкладинки ЗМІ

Розповідаємо вам історію повністю.

Ліліана – звичайна громадянка СРСР, якій пощастило влаштуватися працювати офіціанткою на теплоході «Леонід Собінов». Дівчина народилася в Алчевську Донецької області, але все дитинство прожила в Одесі. Вона закінчила Одеське ПТУ морського туристичного сервісу за спеціальностями судновий офіціант. Так і потрапила на круїзний лайнер.

Одного разу, поки їх круїз зупинився в Сіднеї, вона під вечір просто вискочила з ілюмінатора і попливла в сторону міста на горизонті, щоб звернутися до влади Австралії з проханням про політичний притулок.

На самій Ліліані був тільки червоний купальник і ніяких документів з собою. Через 40 хвилин вона таки дісталася до суші і висловила своє прохання жителям міста, які були в той час на пляжі. Вони і відвезли утікачку в поліцію, а звідти вона потрапила в МЗС Австралії.

Ліліана Гасінская
Ліліана Гасінская

Там сильно пошкодували бідну радянську Лілю, яка так голосно обурювалася про ненависний їй сосетскій режим, що її вирішили навіть не депортувати.

Ліліана Гасінская
Ліліана Гасінская

З тих пір історія Гасінской продовжилася в Австралії.

Незабаром після «еміграції» дівчина вийшла заміж, і питання про нелегальність її перебування в країні був остаточно закритий. Пропозиція їй встиг зробити, ще на хвилі популярності дівчата один з фотографів австралійської газети Daily Mirror, де ситуація з Лілею не раз висвітлювалася. Молода взбаламошенная іноземка так запала йому в серце, що він залишив дружину з дітьми заради цієї дівчини.

Сама Гасінская продовжувала користуватися своєю популярністю і знімалася в еротичних фотесессіях для «дорослих» журналів, давала відверті інтерв’ю і насолоджувалася увагою світових ЗМІ.

Адже її вчинок знав весь світ – його обговорювали всюди, крім батьківщини. В СРСР такий «ганьба» ретельно приховували від своїх жителів для збереження репутації і відсутності рецидивів.

Ліліана Гасінская - перші фото в Австралії
Ліліана Гасінская – перші фото в Австралії

Любов з фотографом тривала недовго – авантюристка вирішила кинути його заради відносин з місцевим мільйонером. Вони не приховували «взаємовигідності» своїх відносин і розлучилися відразу, як тільки Ліля відсудила собі достатньо грошей після розлучення, а колишній чоловік здобув деяку популярність на імені Гасінской поруч зі своїм.

Гасінская в чоловічих журналах
Гасінская в чоловічих журналах

Ліліан Гасінская шість років прожила в шлюбі з мільйонером Яном Хейсоном, народила двох синів.

Більше відомостей про життя Ліліани немає – відомо, що вона, як забезпечена дама, переїхала до Великобританії, поміняла ім’я і більше не привертала до себе увагу публіки.

Але є одна інтрига – один з синів Ліліани зібрався одружуватися. І він топовий артист.

 

 

 

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.