Як правильно впасти в ожеледицю, щоб не покалічитися – поради від служби порятунку

Погода вже кілька днів відчуває українців на міцність, особливо, жителів великих міст - такої ожеледиці багато і не пам'ятають. Як не отримати травму на вулиці?

Зараз дуже велика небезпека отримати серйозну травму на рівній дорозі – в буквальному сенсі слова. Тому, що кругом суцільний каток. А вже на схилах – там нагору не вибратися, а вниз люди просто з’їжджають і не завжди туди, куди треба.

ожеледиця
Ожеледиця

Аналогічна ситуація з транспортом – колеса навіть на зимових шинах прокручуються, машини зносить на тротуари і припарковані авто.

ожеледиця
Ожеледиця

Тільки за добу в Києві травмувалися 150 дорослих і 13 дітей, майже половина з переломами потрапили до лікарні. Сталося понад 120 ДТП, є постраждалі, один чоловік загинув під колесами некерованого авто прямо на тротуарі.

Травми при падінні
Травми при падінні

Тому МНС і МОЗ вирішили нагадати людям, як правильно пересуватися під час ожеледиці, щоб максимально скоротити ймовірність падіння і травмування. Прочитайте уважно, запам’ятайте ці правила, розкажіть рідним, близьким і знайомим.

  • Ходити по вулиці треба повільно, на напівзігнутих ногах. Відмовтеся від каблуків – підошва на взутті повинна бути стійкою і рифленою.
  • Не можна тримати руки в кишенях або навантажувати обидві руки пакетами – так завжди травмується голова при падінні. У разі втрати рівноваги, відразу кидайте вантаж і намагайтеся впасти на руки або бік.
  • На узбіччях і переходах будьте особливо уважні – рух авто треба контролювати навіть на зелене світло – водій може втратити контроль над транспортом
  • Не підходьте близько до будівель – там не тільки може впасти бурулька з даху, але і якщо авто винесе на тротуар, не буде можливості маневрувати. Якщо відбігти немає можливості – стрибайте на капот.
  • Якщо ви падаєте, зменшити ймовірність травм можна простих каскадерським спосіб – присісти. Так висота падіння буде набагато менше.
  • Не випускайте на вулицю людей похилого віку і дітей – це обійдеться дешевше, ніж подальше лікування травм.

 "Як

Як правильно падати
Як правильно падати

І прохання від соціальних служб – якщо у вас є самотні літні сусіди або люди з обмеженими можливостями – запропонуйте свою допомогу в доставці продуктів, купівлі ліків і необхідного. Просто принесіть потрібне з магазину їм додому – це буде дуже серйозна допомога.

Схожі статті

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!

Ірина Білик допомогла: Катя Осадча під пісню “Нова” дефілювала, а Юрій Горбунов круто змінив життя

Пісня Ірини Білик "Нова" для Каті Осадчої та Юрія Горбунова має неабияке важливе значення. Її прем'єрне виконання вплинуло на життя обох зірок, які тоді ще й гадки не мали, що стануть подружжям.