Як зрозуміти, що вам необхідно звернутися до психолога

У наш час досить часто люди відчувають стрес, страждають від підвищеної тривожності або знаходяться в тривалій депресії, однак не завжди здатні розпізнати небезпечні дзвіночки.

Раптові і невиправдані ризики

Чи не спати всю ніч
Не спати всю ніч

Ви раптово почали вести себе дуже різко і часто йдете на необґрунтовані ризики, наприклад, перестали звертати увагу на правила дорожнього руху або сміливо і зухвало спілкуєтеся з потенційно небезпечними незнайомими вам людьми. Насправді, це може проявлятися навіть у звичайних речах – ви можете припинити приділяти достатньо часу елементарної турботи про себе, наприклад, спеціально НЕ спати цілу ніч або ж «забувати» поїсти, голодуючи вже довгий час. Подібні ознаки не можуть виникнути просто так – для них обов’язково існує якась причина, яку з’ясувати вам допоможе вже професіонал.

Ходіння по колу

Наступати на одні й ті ж граблі
Наступати на одні й ті ж граблі

Більшість значних подій у вашому житті є циклічними – що б ви не робили і яких би змін не вдавалися, результат завжди один і той же. Наприклад, ви постійно закохуєтесь в людей, відносини з якими закінчуються однаково – тобто, вони просто вам не підходять. Або якщо ви виявляєте нове захоплення, яке може вас надихати і мотивувати настільки, що ви тут же скупили все необхідне для улюбленого хобі, проте як тільки ви це робите – буквально через невеликий період часу ви вже втратили будь-який інтерес до цієї справи. Звичайно, перше, що вам варто зробити – це самому собі зізнатися в тому, що ви весь час наступаєте на граблі. Але позбутися цього «синдрому» вам допоможе саме психолог.

Константний стан роздратування

постійне роздратування
Постійне роздратування

Якщо ви (і навколишні) почали звертати увагу на те, що останнім часом ви занадто дратівливі – можете зірватися з будь-якої дрібниці, найменша життєва дискомфортна ситуація викликає у вас неконтрольований гнів і справжній напад агресії, а близькі втомилися переносити на собі ваші напади, то ви емоційно нестабільні і ваша нервова система вже досить-таки серйозно розхитана. В такому випадку ви не відчуваєте стан щастя – для того, щоб повернути собі це відчуття, рекомендують звернутися до фахівця.

Найголовніше, що варто зрозуміти – не соромтеся звернутися до психолога, так як він точно такий же лікар, як і будь-який інший – адже ваша нервова система і психічний стан є неймовірно важливою складовою вашого здоров’я.

Схожі статті

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.