Нобелівська премія з медицини: яке досягнення удостоїлося такої честі

Навіть така серйозна хвороба як коронавірус не здатна зупинити вічний рух людства вперед - був зроблений ряд неймовірних відкриттів, за які зовсім недавно і були вручені почесні Нобелівські премії.

Відкриття вірусу гепатиту С

Гепатит С
Гепатит С

Американські та британські вірусологи змогли зробити справжній прорив в світі світової медицини – вони зуміли відкрити гепатит С, і саме це досягнення дозволить врятувати безліч людських життів. Вірусолог, лауреат Нобелівської премії з медицини Харві Альтер, як раз і наголосив на тому, що гепатит С – шалено підступна і небезпечна річ, яка повільно, але вірно вбивала людей через аж 30-40 років після того, як той інфікувався. Однак лікарі і не підозрювали, що причиною негативних симптомів є гепатит С – все, що вони розуміли, це те, що люди вмирають після діагнозу цирозу і раку печінки.

Гепатит С як хворобу виявили зовсім недавно – всього в 1989-му році, і до цього часу були відомі лише гепатити А і В, а ось від невідомого третього вірусу не існувало навіть ідеї щодо ліків, так як вчені просто не знали, що це таке . Дослідження трьох вірусологів дозволили створити копію вірусу і таким чином дізнатися, що він здатний поширюватися своїми силами і викликати гепатит С, який на даний період часу є однією з найпоширеніших хвороб – Всесвітня організація охорони здоров’я підрахувала, що щорічно від гепатиту С вмирає 400 тисяч чоловік.

Надія помирає останньою

Саме завдяки недавньому відкриттю американських і британських вірусологів вдалося з’ясувати, яким чином можна вилікувати і запобігти в цілому виникнення гепатиту С. Успіх в цій справі не тільки уже допоможе врятувати тисячі людських життів, а й подає надії на можливе відкриття ліків від гепатиту В і ВІЛу. Звичайно, ніхто не дає гарантій з приводу повного видалення вірусів з організму людини, проте ці хвороби хоча б можна буде тримати під контролем за рахунок постійного процесу лікування.

Схожі статті

Коли вдома є старий лаваш та 1 яйце, готую цю просту закуску: рецепт моєї ледачої “подружайки”. Ділюсь

Здивувати гостей можливо, якщо знати правильні рецепти. Розповідаємо про найсмачнішу закуску з яєць і старого лаваша, з яких можна приготувати кулінарний шедевр.

Чоловік сказав: деруни без м’яса – картопля “на вітер”. Зробила такі на пробу і тепер не готую по-іншому

Рецептів дерунів існує безліч – їх готують з грибами, з сиром, з рибою, з яйцем, просто з картоплі. Спробуйте приготувати дуже смачні деруни з м'ясом між шарами картопельки.

Без довгого вимішування та яєць: житній хліб з хрусткою скоринкою і пористою серединкою. Забудьте про батон

Пористий житній хліб дуже просто спекти вдома. На смак ця випічка виходить смачною та оригінальною, а процес приготування принесе одне задоволення.