Доктор Комаровський чітко сказав, треба будити дитину з температурою, щоб дати жарознижуючі

Важлива інформація для мам і тат! На своїй сторінці в Інстаграм відомий лікар-педіатр Євген Комаровський дав відповідь на одно з найчастіших питань батьків.

Коли дитина хворіє і є температура, лікар призначає лікування і ліки треба приймати строго в зазначений час. Але що робити, якщо малюк спить, а у нього знову піднявся жар? Будити, щоб дати жарознижуючі, або почекати, поки прокинеться сам?

У сплячу дитину жар
У сплячу дитину жар

Відповідь Євгена Олеговича однозначна: обов’язково будити! І не тільки дати ліки, щоб збити жар, але і напоїти, якщо не хоче – змусити попити.

 ""

А далі, він розгорнуто пояснив, що температура до 38 градусів зазвичай не становить небезпеки, в таких випадках нехай дитина спить.

Але якщо вона зростає, то не треба відтягувати прийом ліків.

Жарознижуючий для дитини
Жарознижуючий для дитини

Звернув увагу ще на кілька важливих моментів: якщо в приміщенні, де спить малюк тепло і сухо, це сприятиме підняттю температури. Нехай краще буде прохолодно і волого. І обов’язково треба звернути увагу на сечовипускання дитини – якщо його мало або взагалі немає, це свідчить про зневоднення – малюка треба напоїти, дати жарознижуючі і чим швидше звернутися за медичною допомогою.
⠀⁣

Схожі статті

Онуки називають їх сандвічами, але я готую “накладанці”: ці бутерброди з фаршем улітають під чисту до крихти

Якщо немає часу не приготування пиріжків, можна обійтися простим рішенням – зробити накладанці. Це такі гарячі бутерброди з м'ясним фаршем. Їх ще можна назвати сандвічами.

Замість того, щоб пити каву, роблю з неї тортик “Капучино” за 10 хв: гості від повітряного десерту у захваті

Щоб приготувати торт "Капучино", вмикати духовку чи плиту не доведеться. Всього 10 хвилин часу на приготування, і маєте ідеальні солодощі з кавовим ароматом. Тільки встигайте нарізати на порції.

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.