Користь яблучного оцту для поліпшення тьмяного і фарбованого волосся

Яблучний оцет додає бадьорості нашим кулінарним приправам, але він також є відмінним союзником для зміцнення нашого волосся.

Яблучний оцет, відомий своїми корисними властивостями для здоров’я і краси, колись називався еліксиром молодості. Його виробництво відбувається в результаті подвійної ферментації яблучного соку, цукор якого бродить і перетворюється в спирт. Потім його збагачують оцтовою кислотою. Саме цей зміст оцтової кислоти і її кислотний pH, близький до шкіри і волосся, надають яблучному оцту його властивості.

Які переваги яблучного оцту для волосся?

«Його сяючий ефект не залишається непоміченим, і це завдяки його знаменитому кислому pH. При контакті з волоссям яблучний оцет закриває їх лусочки, розгладжує їх і забезпечує максимальну відбивну поверхню по довжині. Як бонус, він нейтралізує вапняк, знімає тьмяну вуаль. Волосся вловлює світло і краще випромінює його», – пояснює Олів’є Лебрен, перукар.

Чемпіон по експрес-розплутуванню. «Миттєво закриваючи  лусочки, на додаток до розгладження і освітлення волосся, яблучний оцет при цьому робить його дуже шовковистим і волосся легше розплутати», – додає перукар.

Підвищення забарвлення і догляду. Під дією хімічних засобів обробки, таких як фарбуючі засоби, лусочки волосся розпрямляються. Яблучний оцет в поєднанні зі зволожуючими засобами (кокосове масло, масло авокадо) в якості останнього кроку рятує волосся.

Чи підходить яблучний оцет для всіх типів волосся?

«Сухому волоссю він не підходить. Остерігайтеся також чутливої шкіри голови, може з’явитися подразнення. Рекомендується час від часу використовувати його на здоровому волоссі, а також на шкірі голови, що не має будь-яких патологій. Він дуже ефективний для жирного волосся в помірній кількості і за умови хорошого ополіскування», – радить доктор Наїма Мідун, дерматолог.

Як вибрати яблучний оцет?

«Колір яблучного оцту – хороший показник, він варіюється в залежності від сорту яблук, з якого він зроблений. Він може здаватися більш-менш прозорим, янтарним. Блондинкам слід вибирати світлий оцет, щоб не ризикувати зміною кольору. Тоді як брюнетки можуть брати будь-який», – вказує Олів’є Лебрен.

Користь яблучного оцту
Користь яблучного оцту

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.