Користь шавлії для нашої шкіри

Шавлія може зберегти вашу шкіру здоровою і красивою. ЇЇ хімічні сполуки, ефірні масла і вітаміни рослинного походження роблять її корисною при догляді за шкірою.

Стимулює оновлення клітин і покращує кровообіг

Шавлія багата кальцієм і вітаміном А, які необхідні для щоденної регенерації клітин. Цей процес оновлення допомагає звести до мінімуму і відстрочити поява мімічних зморшок.

Шавлія покращує зовнішній вигляд варикозного розширення вен і лопнули капілярів за рахунок зменшення почервоніння. Вона допомагає жирній або сухій шкірі регулювати виробництво шкірного сала, що робить її ефективною в лікуванні таких станів, як, себорея, лупа або акне. Дослідження показали, що присутність ефірного масла в шавлії в значній мірі відповідає за більшість терапевтичних властивостей, особливо за її антисептичну, в’яжучу і розслаблюючу дію.

Чим корисна шавлія

Давайте детально розглянемо основні інгредієнти шавлії.

Урсолова кислота – вона лікує прищі, екзему і шкірний грибок. Крім того, ця кислота відлущує шкіру і ретельно очищає її завдяки своїм антисептичним властивостям. Вона також надає шавлії свої лікувальні властивості, оскільки володіє протизапальними і антибактеріальними властивостями.

Карнозна кислота, що міститься в шавлії, може використовуватися для лікування пошкоджень шкіри, викликаних УФА і УФВ-променями. Що також може захистити її від майбутнього шкоди, яку може бути заподіяно через надмірний вплив сонця. Захисна поведінка цієї кислоти розширюється до захисту від вільних радикалів, які можуть викликати старіння шкіри.

Флавоноїди – це поліфенольні сполуки, які захищають наш організм (включаючи шкіру) від старіння, раку та багатьох інших захворювань, пов’язаних з порушенням функції клітин шкіри.

Шавлія знімає і покращує подразнені стани шкіри

Шавлія допомагає позбутися від вугрів, мікозів і потрісканої шкіри, а також полегшити симптоми екземи та псоріазу. Масло з листя часто додають в засоби для миття обличчя і тіла, дезодоранти і протигрибкові креми через її в’яжучі властивостей.

Шавлія проти целюліту

Вона навіть може зменшити целюліт. Підвищений кровообіг допомагає виводити токсини, накопичені організмом, що, в свою чергу, зменшує і запобігає появі целюліту.

Масаж ураженої целюлітом шкіри кілька разів на тиждень допомагає вивільнити токсини і жирові клітини, які викликають це захворювання. Використання масажного масла, що містить масло шавлії дозволяє маслу вбиратися безпосередньо в уражену область.

Польза шалфея
Користь шавлії

Схожі статті

Включила в меню цей універсальний салат з оселедцем, щоб догодити кожному гостю: “Олів’є” і “Шуба” програють

На свята традиційно всі готують салати. Але спробуйте відійти від радянської класики у вигляді "Олів'є" і "Шуби". Цей новий салат з оселедцем нічим не гірше.

Готую цей салат із млинцем та корейською морквою на кожне свято: мій ходовий рецепт за 10 хвилин

Цей святковий салат має нарядний вигляд. Завдяки курятині та шинці він виходить ситним, через корейську моркву – гостренький, пекінська капуста надає свіжості, а млинець – оригінальності.

Можна готувати хоч кожен день: 5 смачних салатів молодої капусти. Весінні рецепти, які я розтягую до осені

Настала весна, час легкості та схуднення. У цю пору року завжди хочеться чогось простого. Сьогодні ми підготували добірку з 5 рецептів салатів із молодою капустою, які забезпечать сонячний настрій.