Як доглядати за ногами взимку: топ-5 порад

Ще більше, ніж влітку, потрібно побалувати ноги в холодні місяць. Чим реально схильні до ноги взимку? І як можна запобігти їх страждання? 5 порад по догляду.

Загрози зими для ніг

Взимку ноги, як і руки, більше схильні до дії холоду і вологості, ніж решта тіла. Так можуть виникати симптоми мокрих ніг, заморожених пальців ніг (синдром Рейно) або обмороження.

У цей період ноги також замкнені на весь день в товстих шкарпетках і закритому взуттія. Це сприяє потовиділенню, а також викликає сухість і появу мозолів або тріщин.

Тому, зіткнувшись з усіма цим загрозами, важливо щодня піклуватися про своїх ногах.

Перша порада по догляду за ногами взимку: профілактика

профілактика
Профілактика

Щоб запобігти обмороженню чи якщо ваші ноги замерзли, енергійно розтирайте їх щодня, щоб відновити кровообіг. Також використовуйте ефірне масло кипарису для посилення ефекту.

Відлущування стоп проти появи ороговілості і сухості шкіри

відлущування
Відлущування

Для цього використовуйте відлущуючий крем, який допоможе позбутися від омертвілої шкіри. Можна використовувати пемзу. Після ополіскування і сушіння нанесіть на ноги живильний крем, спеціально розроблений для дуже сухої шкіри. Нарешті, одягніть бавовняні шкарпетки, які будуть захищати їх всю ніч для дуже м’якого ефекту.

Якщо у вас мало часу, виберіть відлущуючі шкарпетки, які можна одягати на 1 годину, щоб отримати гарантований результат.

Масаж ніг, обов’язковий догляд за ногами взимку

Масаж ніг
Масаж ніг

Взимку побалуйте себе масажем ніг в салоні краси або вдома. Для ефективного домашнього лікування почніть з глибокого масажу підошов ніг, а потім просувайтеся вгору від пальців ніг до кісточки.

Догляд за взуттям

Догляд за взуттям
Догляд за взуттям

Взимку взуття складно повністю висушити. Бажано мати кілька пар зимового взуття, щоб їх чергувати. Вибираючи тепле, але вентильоване взуття. Також важливо не перетягувати взуття, щоб поліпшити кровообіг.

Вибір шкарпеток

Правильно вибирайте шкарпетки
Правильно вибирайте шкарпетки

Ще одне рішення по догляду за ногами взимку – це вибір шкарпеток. Необхідно адаптувати ваші шкарпетки до обставин (температура, активність, …), особливо щодо матеріалів: шкарпетки з тонкої вовни або товстої вовни тощо. Наприклад, шерсть – це відмінний теплоізолятор, який захистить вас від холоду. Верблюжа шерсть також є хорошим регулятором температури і, як відомо, вбирає вологу.

Нарешті, щоб до кінця подбати про ноги, не забудьте взимку доглядати за нігтями за допомогою пилочки і захисного лаку.

Схожі статті

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.

Жодне свято не обходиться без цього рулету: у м’ясний фарш загортаю оригінальну начинку. Це мега смачно!

М'ясний рулет зі шпинатом – смачна та ситна страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Ця закуска вийде нереально апетитною. Спробуйте!