Замінники сигарет: ефективність і побічні ефекти

Замінники для відмови від куріння покликані заповнити недолік нікотину, не піддаючи легкі впливу токсичних речовин, які ми вдихаємо, коли куримо.

Засоби для відмови від куріння нешкідливі і продаються без рецепта в аптеках, їх можна без ризику використовувати при проблемах із серцем, вагітним або жінкам, що годують.

Які існують види замінників нікотину?

Пластир

Поширює нікотин на регулярній і тривалій основі, зменшуючи таким чином ефект скасування. Ось чому він залишається основним засобом для відмови від сигарет, особливо для завзятих курців.

Жувальна гумка

Ви можете використовувати жувальну гумку, якщо у вас раптова тяга і вам потрібне негайне полегшення симптомів. Саме жування жувальної гумки може відволікати від куріння, оскільки воно може задовольнити усну фіксацію, яка часто виникає, коли ви кидаєте сигарети.

Таблетки для розсмоктування або для розчинення

Якщо ми шукаємо обережності, більш придатними будуть таблетки для розсмоктування або розчинення під язиком. Вони доставляють нікотин в організм дуже швидко (від 3 до 5 хвилин).

Інгалятори

Якщо ви прив’язані до мови тіла, найкраще підійдуть інгалятори, які в деякій мірі відтворюють жест куріння. Більш того, вони доставляють нікотин менш ніж за хвилину.

Ефективні замінники нікотину … при певних умовах

Дослідження показують, що нікотинова замісна терапія допомагає збільшити відсоток відмови від куріння через шість місяців удвічі. Показники успіху їх користувачів порівнювали з показниками людей, які цього не зробили.

Результат: через рік після відмови від куріння 18% курців, які лікувалися замінниками нікотину, утримуються від куріння в порівнянні з 10% в групі осіб, які не вживають нікотин.

Ці цифри переконливі? Так і ні … Фахівці визнають фізичну і психологічну ефективність замінників нікотину, але тільки в перші два місяці відмови від куріння. Після закінчення цього періоду замінники більше не збільшують ймовірність успіху у відмові від куріння, оскільки 80% людей, які вживали замінники нікотину, знову починають курити в перший рік відмови від куріння.

Дослідницька група з CNRS і Collège de France показала, що нікотин, хоча і є основним компонентом, що відповідає за викликають звикання властивості тютюну, не єдиний, який викликає звикання. Залучені і інші продукти. Висновок: без реальної мотивації нічого не може працювати!

Чи є у замінників тютюну побічні ефекти?

Так, але не такі серйозні як куріння сигарет.

При неправильному використанні жувальні гумки і льодяники викликають опіки глотки, гикавку і печію.

Що стосується пластирів, вони схильні до ризику подразнення і контактної екземи.

В цілому передозування нікотином сприяє появі побічних ефектів. «М’який рот, нудота і головний біль можуть бути ознакою передозування нікотину, але це не є небезпечним для вашого здоров’я», – запевняє доктор Адлер.

Під час лікування не рекомендується міняти замінник без консультації з лікарем: за даними Національного агентства з безпеки лікарських засобів (Ansm), біодоступність нікотину, тобто швидкість, з якою він робить свою дію, може відрізнятися від одного виробника до іншого, навіть при однаковому дозуванні .

Замінники сигарет
Замінники сигарет

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.