Що відбувається з жіночим організмом без інтимної близькості

Якщо у жінки довгий час немає інтимної близькості, в її організмі відбуваються деякі зміни. Які саме - читайте далі.

Утримання не зашкодить вашому здоров’ю, але відсутність інтимної близькості може змінити наше тіло і розум.

Емоційний стан

Статевий акт – це не тільки фізичний, а й емоційний зв’язок. «Під час інтимної близькості, ви виділяєте гормони гарного самопочуття, включаючи окситоцин і ендорфін», – розповідає Джеймс Коан, професор психології в Університеті Шарлоттсвілль, штат Вірджинія. Гормони, які також можна отримати за допомогою поцілунків, обіймів і прихильності в цілому. Тільки експерт формальний: немає нічого кращого оргазму, щоб розслабитися.

Ми не говоримо,  що без інтиму ви впадете в депресію, ми говоримо про низький моральний дух і, можливо, підвищену тривожність.

За словами доктора Джордін Віггінс, сексопатолога, «люди можуть відчувати себе більш збудженими, ніж зазвичай». Однак вона наполягає на одному: ці висновки застосовуються не до всіх.

Лібідо

У вас може спостерігатися зниження або підвищення лібідо. Справді, деякі люди перестають думати про інтимну близькість, коли вони не «піддаються» цьому, в той час як інші помічають реальний нестачу і не можуть не думати про нього 24 години на добу.

Жіноче здоров’я

У жінок у віці менопаузи відсутність регулярного проникнення може послабити стінку піхви через зменшення кровотоку. В результаті, відновивши інтимну близькість, ці люди можуть відчувати біль. Відсутність статевого акту і зниження естрогену також можуть привести до зменшення змащення. Гарна новина полягає в тому, що ризик інфекцій, що передаються статевим шляхом, а також вагінальних дріжджових інфекцій набагато нижче. І хоча симптоми ПМС можуть повертатися галопом, досить лише кількох регулярних оргазмів (і не обов’язково з партнером), щоб змусити її матку працювати і зменшити ці симптоми.
«Тривалі періоди без статевого акту можуть означати, що тканини піхви стають трохи суші і тонше», – пояснює гінеколог Сара Уелш, – однак це рідше зустрічається у здорових молодих жінок, але більш помітно у жінок в постменопаузі».

Про здержливість
Про здержливість

Популярне

Схожі статті

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.