Біль у суглобах: 3 натуральних способи її полегшення

Болі в суглобах доставляють багато незручностей. На щастя, деякі трави відомі своєю заспокійливою дією на суглоби. Ми розповімо, які саме.

Завдання наших суглобів захищати кістки від можливих ударів і забезпечувати певну рухливість скелета. Постійно затребувані, ми не звертаємо на них особливої уваги, поки не з’являться перші болі: скутість, утруднення при вставанні, нахилах або підйомі по сходах… Ці болі виникають через природне старіння організму. Вони також можуть бути викликані зміною пір року, недоречними фізичними навантаженнями, повторюваними рухами і надмірною вагою.

Це може бути механічний біль (зазвичай остеоартрит) або запальний біль (ревматоїдний артрит або подагра). Щоб подолати цей біль, дуже важливо підтримувати свої суглоби: збалансована дієта, багата антиоксидантами і необхідними поживними речовинами, підтримує їх у хорошому стані і уповільнює ефекти старіння.

Лікування болю в суглобах: зелений чай сенча

Сенча
Сенча

Чай сенча відомий своїми винятковими достоїнствами. Процес виробництва цього зеленого чаю унікальний: після збору врожаю листя пропускають через парову баню, щоб зупинити їх окислення, а потім скручують і сушать. Саме цей метод пояснює його особливо високий вміст антиоксидантів, зокрема поліфенолів. Ця висока концентрація надає зеленому чаю сенча протизапальну дію, яка допомагає знизити частоту і тяжкість запалень і болю в суглобах. Гарна причина вживати його щодня.

Ваш оздоровчий рецепт: пийте 3 чашки зеленого чаю сенча в день.

Куркума

Куркума
Куркума

Вона містить особливу молекулу куркумін, потужний антиоксидант, який забезпечує ефективний захист від пошкоджень, викликаних вільними радикалами, і допомагає боротися із запаленням. Також відомо, що вона уповільнює демінералізацію кісток.

Таким чином, щоденне споживання куркумина зменшує жорсткість і функціональний дискомфорт, особливо у випадках хронічного прогресуючого поліартриту.

Ваш оздоровчий рецепт: споживайте 4 щіпки куркуми в день, бажано змішавши її з 1 чайною ложкою олії з додаванням чорного перцю, щоб сприяти засвоєнню.

Таволга

таволга
Таволга

Це рослина, багата антиоксидантними флавоноїдами, які мають протизапальну дію. Вона містить саліцилову кислоту, яка вважається предком аспірину: тому це дуже популярне знеболююче при лікуванні болю в суглобах. Воно швидко знімає біль і добре переноситься організмом.

Ваш рецепт гарного самопочуття: занурте кілька квітучих бутонів таволги в стакан з окропом (таволгу можна знайти у травників або в аптеці). Дайте настоятися 10 хвилин і випийте. Повторюйте 3 рази в день.

Популярне

Схожі статті

Лінивий курник із м’ясом, грибами та сиром: з таким пирогом і гаряче не треба! Оригінальна закуска на свято

Рецепт ароматного та ситного пирога, який нікого не залишить байдужим. Ця закуска стане чудовим варіантом як для святкового, так і для повсякденного столу.

Подруга пригостила і я рецептик швидко собі записала: стакан кефіру + 4 картоплини. Смакота на всю родину

Якщо немає ідей, що нового приготувати на сніданок із залишків продуктів, спробуйте цей рецепт картопляних коржиків. Він стає в нагоді, коли немає часу на довге стояння біля плити.

“Хлопчик кучерявий” на святковому столі не переводиться: приготувати торт не складно, а смак і вид ідеальні

Торт "Хлопчик кучерявий" – це звичайний сметанник, але з оригінальним оформленням. Частина бісквіта просочується кремом і викладається гіркою. Виходить дуже незвично на вигляд.