7 порад, які допоможуть вам при діареї

Це скоріше симптом, ніж хвороба, діарея зазвичай триває не більше двох днів. Однак вона доставляє багато незручностей. Далі ви знайдете кілька порад, як боротися з діареєю.

Діарея може виникнути в результаті споживання речовин, які не засвоюються травною системою (наприклад, фруктози), або надмірної секреції води, викликаної присутністю токсин (наприклад, бактерії). Не рекомендується використовувати лікарські речовини для протидії цьому. З іншого боку, можна зменшити її ефекти, щоб краще переносити діарею і уникнути зневоднення через їжу.

Вживайте продукти, багаті розчинною клітковиною

Всупереч поширеній думці, не всіма продуктами, багатими клітковиною, слід нехтувати при діареї. Розчинна клітковина, на відміну від нерозчинної, має здатність затримувати частину води в кишечнику, що дозволяє стільця стати більш твердим. Серед кращих джерел розчинної клітковини – маракуйя, боби (чорні або червоні), соя, сухофрукти, вівсянка, авокадо або навіть апельсин.

Уникайте подразнюючої їжі

І навпаки, уникайте продуктів, багатих нерозчинної клітковиною, таких як пшеничні пластівці, пшеничні висівки, цільнозернові продукти, більшість овочів (особливо сирих), насіння і горіхи.

Також слід уникати продуктів, які можуть викликати метеоризм: наприклад, слід уникати капусти, цибулі, цибулі-порею, часнику, бобових і безалкогольних напоїв. Іншими подазнюючими продуктами, яких слід уникати, є кава, чай, алкоголь і спеції.

Використання в’яжучих рослин в трав’яних чаях

При простий діареї може допомогти фітотерапія. Особливо показані в’яжучі рослини, такі як перстач, мучниця, імбир або ожина. Однак на першому місці – чорниця, ця невелика ягода синьо-пурпурного кольору з солодким смаком була б надзвичайно ефективним кишковим антибактеріальним засобом.

Вибирайте пробіотики

Пробіотики – це корисні бактерії, які складають, зокрема, кишкову флору. Згідно з останніми дослідженнями, прийом пробіотиків може швидше запобігти і вилікувати діарею, особливо якщо вона пов’язана з вірусом (більшість гастроентеритів) або бактеріями.

Що робити при діареї
Що робити при діареї

Лимонний сік

Лимон може діяти при гострій діареї.

Розведіть сік 1/2 лимона в великій склянці гарячої води і пийте до 3 склянок на день, поки симптоми не зникнуть. Можна додати мед для зменшення кислотності. У зимовий період цей напій також можна пити для профілактики гастроентериту щовечора перед сном.

Використовуйте глину для боротьби з діареєю

Деякі препарати використовують глину для боротьби з епізодами діареї. Крім того, ряд медичних фахівців рекомендують її для природного лікування. Її здатність збільшувати обмінну здатність організму полегшує виведення токсинів, що викликають діарею.

Є різні види глини. Найчастіше використовується іллітова зелена глина. Найкраще купувати у вигляді порошку, так буде зручніше використовувати. Просто змішайте невелику кількість глини (чайну ложку) з водою, добре перемішайте і випийте отриманий відвар. Суміш можна розігріти, щоб пити було приємніше.

Пивні дріжжі

Пивні дріжджі мають здатність відновлювати кишкову флору завдяки своїм антибактеріальним властивостям. Вони відновлюють баланс, діючи як пробіотик, і таким чином борються з діареєю бактеріального походження і гастроентеритом.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.