Після тренування і в холод: коли куріння сигарети найбільш небезпечне

Сигарета завжди шкідлива для вашого здоров'я, але та, яку ви викурюєте за дві години до або після фізичної активності, ще більш небезпечна для вашого серця.

Слід відзначити той факт, що не існує такої ситуації, в якій рекомендується курити, але одні сигарети можуть бути гірше інших. Зокрема, ті, які ви курите до або після тренування, пояснює професор Франсуа Карре, кардіолог і спортивний лікар університетської лікарні Ренна.

Підвищений ризик серцевого нападу

«Я ні в якому разі не курю протягом двох годин після або перед сеансом. Це 16-е правило хорошої спортивної практики кардіологів. Чому? Все просто тому, що ви ризикуєте отримати серйозні проблеми з серцем пояснює професор Карре, – коли ви займаєтеся спортом, ваші артерії тверднуть, куріння погіршує це явище, яке може сприяти розриву атеросклеротичної бляшки». Це бляшка холестерину, яка утворюється в коронарних артеріях з віком. Це може привести, крім інших проблем, до інфаркту міокарда.

Якщо коротко: будь то коротка пробіжка або активне присідання, уникайте затвердівання артерій, які і так погано захищені від фізичної активності, прикурюючи невелику сигарету.

Холод: обтяжливий фактор

Тютюн, який вживається на холоді після занять спортом, надає навіть більш шкідливий вплив, ніж класична сигарета після тренування. «Холод також має ефект звуження судин, – уточнює професор Карре. Це означає, що він також зменшує обсяг артерій. У мене, наприклад, є пацієнт, у якого був серцевий напад, і тому були пошкоджені коронарні артерії. Що ж, у нього набагато сильніше болять груди, коли він стикається з холодом або вітром».

Ви можете запитати, причому тут сигарета? «Займаючись спортом і викурюючи цигарку на вулиці в холодний день, ви просто збільшуєте ризик серцевих захворювань». Отже тепер ви знаєте, що вам потрібно робити. Вірніше не робити.

Куріння в холод і після Зантен спортом особливо небезпечно
Куріння в холод і після Зантен спортом особливо небезпечно

Схожі статті

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.