Натуральні засоби від кашлю

Вас турбує неприємний кашель? Ми підготували для вас натуральні засоби, які допоможуть заспокоїти кашель.

Кашель це природний рефлекс, який спрацьовує, коли організм намагається позбутися від зловмисника, такого як пил, вірус, мікроб або застрягла їжа.

Це характерний симптом зимових недуг, таких як застуда, грип або навіть бронхіт. Це наслідок запалення горла, бронхів, трахеї і в деяких випадках вух. Кашель також часто зустрічається при респіраторних захворюваннях – астмі, пневмонії, алергічний риніт.

Які інгредієнти вибрати, щоб заспокоїти кашель?

У природі є інгредієнти для боротьби з болем в горлі і кашлем.

Мед пом’якшує горло

Мед має силу, щоб заспокоїти горло і сухий кашель. Високий вміст натуральних цукрів стимулює вироблення слини і знімає подразнення. Він також дуже багатий антиоксидантами, які, як відомо, прискорюють загоєння і стимулюють природний захист. Врахуйте, що чим темніше мед, тим більше в ньому антиоксидантів.

Чебрець для очищення дихальних шляхів

Чебрець настійно рекомендується при захворюваннях ЛОР-інфекцій, таких як бронхіт, застуда, астма або сезонна алергія. Це природний антисептик і протигрибковий препарат, який допомагає зняти запалення, що викликає кашель.

Лимон для знищення бактерій

Лимон має антисептичні властивості, антибактеріальні і протизапальні. Дуже багатий антиоксидантами, він допомагає боротися із зимовими хворобами, що викликають кашель.

Імбир від вірусів

Якщо ваш кашель пов’язаний з інфекцією, подумайте про імбир, тому що він має противірусну та протизапальну дію.

Гвоздика для зняття запалення

Гвоздика має протизапальну, антибактеріальну та противірусну дію. Це також місцевий анестетик. Ідеально підходить для зняття нападів кашлю і сильного болю в горлі.

Кориця для підвищення вашого природного захисту

Кориця відома своїми антибактеріальними властивостями. Дуже багата антиоксидантами, вона стимулює імунну систему.

Цибуля для розрідження виділень з носа

У цибулі багато переваг. Вона містить протизапальні, антиоксидантні і протиінфекційні сполуки сірки. Багата вітаміном С, вона допомагає боротися із зимовими хворобами, зміцнюючи імунну систему. Щоб заспокоїти кашель, цибулю їдять в сиропі, мазі або інгаляції.

Ефірні олії для зняття набряків і видалення слизу

Ефірна олія м’яти перцевої рекомендується при сухому кашлі. Ментол, що міститься в ній, знеболює і знімає роздратування в горлі. Ефект «свіжості» допомагає очистити дихальні шляхи.

Ефірну олію евкаліпта слід приймати при вологому кашлі, оскільки вона сприяє виведенню слизу за рахунок її розрідження. Це також допомагає боротися з вірусами і мікробами. Ефірну олію евкаліпту можна поєднувати з ефірною олією ялиці сибірської.

Будьте обережні, деякі ефірні масла протипоказані вагітним, жінкам, що годують і маленьким дітям. Перед використанням ефірних масел завжди запитуйте ради у лікаря або фармацевта.

Засоби, щоб заспокоїти кашель
Засоби, щоб заспокоїти кашель

Сироп від кашлю

Закип’ятіть 25 мл води з декількома гілочками свіжого чебрецю протягом 20 хвилин. Видаліть чебрець, щоб залишити тільки настояну воду. Додайте 3 столові ложки меду і сік одного лимона. Нагрійте суміш до консистенції сиропу. Дайте охолонути. Можна замінити чебрець цибулею: розігріти в каструлі 5 дрібно нарізаних цибулин з 3 столовими ложками меду. Залишити варитися не менше години. Зберіть приготовані соки, дайте охолонути і помістіть в холодильник.

Відхаркувальний засіб

У миску з гарячою водою налийте 3 краплі ефірного масла радіального евкаліпта, 1 краплю ефірної олії дрібної лаванди і 1 краплю ефірної олії червоного мирта (воно розріджує слиз, щоб полегшити відходження мокроти). Встаньте поверх суміші, накривши голову рушником, щоб водяна пара залишався концентрованим на вашому обличчі. Залишайтеся в такому положенні 5-10 хвилин.

Чай від кашлю

Закип’ятіть воду з чайною ложкою свіжого (тертого) імбиру, щіпкою порошку кориці і декількома гілочками свіжого або сушеного чебрецю. Підсолодіть настій тімьяновой медом.

Схожі статті

Онуки називають їх сандвічами, але я готую “накладанці”: ці бутерброди з фаршем улітають під чисту до крихти

Якщо немає часу не приготування пиріжків, можна обійтися простим рішенням – зробити накладанці. Це такі гарячі бутерброди з м'ясним фаршем. Їх ще можна назвати сандвічами.

Замість того, щоб пити каву, роблю з неї тортик “Капучино” за 10 хв: гості від повітряного десерту у захваті

Щоб приготувати торт "Капучино", вмикати духовку чи плиту не доведеться. Всього 10 хвилин часу на приготування, і маєте ідеальні солодощі з кавовим ароматом. Тільки встигайте нарізати на порції.

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.