Чи допомагає курячий бульйон при лікуванні застуди: відповідь лікаря

Якщо у вас застуда, то бабуся обов'язково приготує фірмовий курячий бульйон. Він дуже смачний, але чи корисний бульйон - з'ясовуємо далі.

Дослідження, опубліковане в Американському журналі терапії, підтверджує, що курячий бульйон допомагає організму боротися з вірусами, підвищуючи наш імунний захист. Згідно з цим дослідженням, курячий бульйон містить, зокрема, карнозин, амінокислоту з антиоксидантними властивостями.

Якщо ви застуджені або заражені одним з зимових вірусів, рекомендується спочатку добре зволожити себе. Тому бульйон ідеально підходить для цього. Поки він теплий, він допомагає боротися з закладенням носа і знімає симптоми застуди (біль в горлі, закладеність носа тощо).

Вітаміни, мінерали

«Бульйони на основі білка (м’ясного або рибного) в цілому дійсно корисні для здоров’я, – підтверджує Селін Кезер, дієтолог з Ренна (Іль-і-Вілен). Курка є хорошим джерелом білків, які допомагають імунній системі, а також є хорошим джерелом вітамінів і мінералів, таких як вітаміни групи B, які підвищують імунітет і сприяють травленню. Овочі, такі як морква і цибуля, містять вітаміни C і K, а також інші антиоксиданти і мінерали. З кістками і хрящами, змішаними зі спеціями і овочами, він дуже багатий мікроелементами і живильними речовинами. Він також містить кальцій, магній, калій і сірку».

Вона додає, що «після кип’ятіння у воді всі ці інгредієнти легше засвоюються. Суп також багатий залізом, яке бере участь в транспортуванні кисню в наших клітинах і м’язах ».

«Профілактичні та лікувальні» переваги

Селін Кезер уточнює, що переваги є «профілактичними і лікувальними за умови переваги домашнього бульйону».

Ще одна перевага відвару – він «ощелачивает», тобто допомагає відновити кислотно-лужний баланс організму.

Польза куриного бульона
Користь курячого бульйону

Схожі статті

Готую на замовлення вже багато років, сусіди заздрять! Дуже смачні і ефектні бісквітні тістечка “Ніжність”

Бісквітні тістечка за цим рецептом виходять смачнішими за будь-який торт. Легкий, невагомий і нереально смачний – саме таким виходить десерт за цим рецептом.

Страва, яка ще жодного разу не залишалася у нас “на завтра”: м’ясо з картопляним пюре в духовці. Без метушні

Запечене м'ясо з картопляним пюре – це гарантовано вдала страва, яка порадує своїм смаком, ароматом і відмінним поєднанням м'яса з картоплею під апетитною скоринкою.

Свекруха пригостила рибним манником: тепер цей пиріг став нашим улюбленим. Рибу іноді заміняю на курку

Якщо приготувати тісто для рибного пирога за цим рецептом, то воно пропечеться рівномірно й не буде ефекту мокрої випічки. Тому навіть ті, хто не любить рибу, з'їдять шматочок із задоволенням.