Як зняти занепокоєння без використання ліків: топ-4 поради

Поганий настрій, негативні думки, прискорене серцебиття, порушення сну і виснаження, труднощі з концентрацією... Занепокоєння може завдати великої шкоди нашому житті, коли воно виникає і пригнічує нас.

Якщо вас здолала сильна тривога, ви, звичайно, можете покластися на ліки, але вони не обходяться без побічних ефектів.

На щастя, існують природні рішення. На додаток до дихальних вправ використовуйте ці дуже прості натуральні засоби для подолання щоденного занепокоєння.

Продукти, що містять Омега-3

Продукти з омега-3
Продукти з омега-3

Відомо, що магній відмінно бореться зі стресом і дратівливістю. Однак, як правило, менш відомо, що омега-3 також мають здатність боротися з тривогою і депресією. Не соромтеся включати в меню жирну рибу (скумбрію, лосось тощо), олії (печінка тріски, рапс тощо), горіхи, насіння льону, Чіа та ін.

Випивайте кілька чашок зеленого чаю в день

Зелений чай
Зелений чай

Зелений чай – союзник розслаблення. Фактично, ми знаходимо, зокрема, амінокислоту під назвою теанін, яка заспокоює. Вона уповільнює частоту серцевих скорочень і знижує кров’яний тиск. Тому, щоб зменшити занепокоєння, рекомендується випивати кілька чашок протягом дня. Дійсно, дослідження дії зеленого чаю на тривожних людей показало, що 200 мг теаніну необхідні для створення почуття спокою.

Фізичні вправи

Заняття спортом
Заняття спортом

Регулярна фізична активність дозволяє випустити пар, коли ви на межі. Фактично, доведено, що гарне тренування є природним антидепресантом і відомим заспокійливим засобом. Це дозволяє на час відкинути похмурі думки і підняти бойовий дух. Крім того, спорт корисний для тіла, покращуючи самопочуття і підвищуючи самооцінку. Займаючись спортом, ви також частково розсіюєте страхи, пов’язані з хворобою або поганим здоров’ям.

Рослини від занепокоєння

Трави і масла від стреса
Трави і олії від стресу

Використовувані окремо або в комбінації, трави можуть заспокоїти вас. Але майте на увазі, що цей метод не дає негайного ефекту. Тому необхідно буде стояти на своєму, щоб відчути наслідки. До заспокійливих ми відносимо:

  • Ефірна олія лаванди (в дифузії або у ванні після розведення), як і квітка лаванди в трав’яному чаї, володіє багатьма лікувальними властивостями, особливо при тривожних розладах і допомагає краще спати.
  • Ромашка містить хімічні сполуки, які діють як ліки від неспокою (валіум тощо).
  • Хміль має природну заспокійливу дію і допомагає позбутися від стресу і занепокоєння.
  • Глід знижує тривожні стани завдяки своїм розслаблюючим властивостями нейротрансмітерів, відповідальних за тривожність.
  • Лимонний бальзам використовувався з часів середньовіччя для зняття стресу, подолання занепокоєння і порушень сну.
  • Валеріана бореться з депресією, пов’язаною зі стресом і періодичною тривогою.

Схожі статті

До чого ж він смачний. Ефектний салат “Принц” на святковий стіл: гості так і не відгадали, з чого він

Салат за цим рецептом виходить дуже смачним, ніжним і ситним. Він ідеально впишеться у ваш святковий стіл і гарантовано сподобається усім гостям та членам родини.

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.