Невідома хвороба в Сенегалі: вірусна, чи ні – що говорить уряд

У Сенегалі понад 500 рибалок постраждали від інфекційного шкірного захворювання. Про це повідомляє видання Independent з посиланням на уряд Сенегалу.

Чоловіки з декількох рибальських містечок неподалік від столиці Дакара заразилися цим захворюванням, перебуваючи в морі.

В даний час вони знаходяться на карантині, розташувавшись на стадіоні міста Рюфіск.

Міністерство охорони здоров’я і соціального захисту Сенегалу заявило, що заходи, включаючи заборону на вихід в море, були прийняті, поки офіційні особи продовжують розслідування.

Які симптоми і хто був перший?

У повідомленні міністерства йдеться, що у чоловіків спостерігалися «рани на обличчі, кінцівках і, в деяких випадках, на геніталіях», а також головні болі і невелике підвищення температури.

Вважається, що першим відомим випадком 17 листопада став 20-річний чоловік, у якого з’явилися симптоми, включаючи пухирі, набряк обличчя, сухість губ і почервоніння очей.

На щастя, хвороба не вірусна

Абдулай Діуф Сарр, міністр охорони здоров’я і соціального захисту, в п’ятницю підтвердив, що причина захворювання не вірусна.

Він написав у Твіттері: «Наш польовий візит дозволив нам краще зрозуміти становище потерпілих рибалок. Крім того, у нас є підтвердження того, що причина не вірусна, і вивчаються інші можливості, щоб дізнатися більше».

Міністерство охорони здоров’я і соціальних дій додало: «Пан Сарр зі своїми колегами з відділу навколишнього середовища і рибальства провів зустріч в присутності губернатора Дакара, щоб оцінити хворобу, кількість випадків, керівництво, штат досліджень, гармонізацію відповіді для більшої ефективності.

Які подальші заходи?

Хворі моряки продовжують лікуватися під наглядом лікарів, щоб більше зрозуміти про особливості захворювання. Також очікується, що військово-морський флот Сенегалу буде направлений для взяття проб води для аналізу.

Медики, які спостерігають за хворими
Медики, які спостерігають за хворими

Схожі статті

Рецепт мама принесла з гостей: беру найдешевший фарш, але ж ой як смачно виходить. Про котлети чути не хочу

Що можна приготувати з фаршу? Звичайні котлети вже набридли, а сильно заморочуватися не хочеться. Сьогодні ми підготували рецепт, який чудово підходить для таких моментів.

Для млинців та оладок готую чудове тісто “Все по 1”: рецепт навіть записувати не треба – легко запам’ятати

Млинці та оладки – ідеальний сніданок на всі випадки життя. З цим універсальним тістом ви зможете готувати як тонкі, так і товсті млинці і навіть пишні оладки.

З цим тістом тонкі млинці виходять смачні та ніколи не порвуться: всі, хто пробував тепер випрошують рецепт

Приготувати тонкі та ароматні млинці інколи може здаватися завданням із зірочкою. Проте завдяки правильному підбору інгредієнтів та техніці, смаження млинців можна перетворити у приємну справу.