Користь чаю матча: чому вам варто його спробувати

Матча - це популярний чай, який вирощується в Японії і має багато корисних властивостей. Детальніше про матчу - читайте далі.

Що таке матча?

Матча – це особливий вид порошкоподібного зеленого чаю, який культивується і проводиться в Японії (в більшості випадків). Листя зеленого чаю знаходяться в тіні сонця протягом останніх декількох тижнів зростання, що збільшує вміст хлорофілу і створює чудовий зелений колір. Потім листя ретельно подрібнюють кам’яною дробаркою до дрібного порошку.

Потім порошок можна використовувати для приготування пінистого зеленого чаю, багатого антиоксидантами. На відміну від інших видів чаю, порошок зеленого чаю НЕ проціджують перед вживанням, тому ви вживаєте його цілком, що робить матча більш сильнодіючим, ніж інші сорти чаю.

Користь матча

Самураї здавна вважали його ліками. Крім теїну, всі чаї містять безліч інших корисних речовин: ефірні олії, дубильні речовини, ферменти і фенольні сполуки. Але чай матча наділений особливими живильними якостями завдяки багатству катехіном, антиоксидантом, який зміцнює імунну систему, запобігає раку і бореться з холестерином.

Японці також дуже люблять його за його дію проти старіння шкіри і, зокрема, проти появи зморшок. Завдяки своїй антиоксидантній активності вільні радикали усуваються: таким чином клітини звільняються від того, що найбільше сприяє старінню і дисфункції. Матча також допомагає вам жити довше і здоровіше, оскільки бореться з окисленням, обмежуючи пошкодження клітинних мембран і ДНК. Нарешті, він допомагає запобігти всім запальні і дегенеративні захворювання (включаючи хворобу Альцгеймера).

Чай матча: запобіжні заходи, які потрібно знати перед вживанням

Хоча користь чаю матча для здоров’я очевидна, краще все ж не вживати його щодня, щоб уникнути передозування вітамінів A, C і E.

Крім того, всупереч поширеній думці, матча не особливо допомагає схуднути. Проте, він приправляє деякі страви і випічку, що дозволяє використовувати менше цукру.

Як приготувати зелений чай матча?

1. Насипте в миску кілька грамів порошку матча.
2. Наповніть миску окропом.
3. Збивайте спеціальним вінчиком для чаю матча, поки суміш не перетвориться в блискучий нефритовий зелений чай.

Користь чаю матчу
Користь чаю матчу

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.