Надзвичайно згубні звички в харчуванні

У всіх нас є харчові звички і деякі з них можуть негативно відбитися на нашому здоров'ї. Ми зібрали список з найгірших харчових звичок, від яких варто відмовитися.

Перекусити чи випити перед сном

На жаль, їсти або пити перед сном категорично не рекомендується. Оскільки ми збираємося спати, нашому тілу не потрібна енергія, тому що воно буде витрачати те, що накопичилося за день. Якщо їсти і пити перед сном, ми також отримуємо більше складнощів з переварюванням і усуненням калорій.

Пити чи їсти занадто солодке

Продукти з високим вмістом цукру, такі як солодкі напої, беруть участь у розвитку преддіабету і ожиріння. Рекомендується виключити їх зі свого раціону або зменшити їх споживання, особливо дітям, і приготувати їх самостійно з натуральних інгредієнтів, замінивши цукор, наприклад, сиропом агави або медом.

Мозок звикає до смаку цукру (а не до калорій) і проситиме більше при кожному прийомі їжі, якщо ви будете вживати його дуже регулярно.

Їсти перед екраном або під час роботи

Згідно з декількома дослідженнями на цю тему, якщо ви дивитеся на екран (телевізор, комп’ютер, мобільний телефон) або працюєте під час їжі, ваш мозок повинен зосередитися на виконанні двох справ одночасно і йому потрібно більше енергії. Тому ви будете, як правило, споживати приблизно на 15% більше калорій, тому що вашому мозку буде складно інтерпретувати сигнали ситості.

Знайдіть час, щоб поїсти в тиші, сидячи за столом.

Від яких звичок у їжі варто відмовитися
Від яких звичок у їжі варто відмовитися

Пропустити сніданок

Після нічного голодування організму потрібна енергія, і тому калорії витрачаються, а не накопичуються.

Заплануйте швидкий і поживний сніданок. Якщо ви не їсте вранці після пробудження, ваше тіло буде накопичувати енергію, тому що її буде недостатньо для виконання основних завдань, таких як ходьба. Ваша увага і концентрація можуть знизитися, і ви можете втратити свідомість, тому що ваше тіло не отримувало енергії більше 12 годин.

Їсти дуже швидко

Між роботою, сім’єю, будинком і 1001 повсякденними справами, якими потрібно управляти, ми настільки звикли жити в шаленому ритмі, що рідко виділяємо багато часу на кожний прийом їжі.

Нашому мозку потрібно 20 хвилин, щоб зареєструвати сигнал ситості. Коли ми їмо занадто швидко, наш мозок не сприймає, що він вже отримав достатньо їжі. Результат: ми продовжуємо їсти, і всі калорії, які ми вносимо занадто багато, буде їх запасати наш організм.

Щоб трапеза була тривалою, необхідно приготувати приємну обстановку: гарний тихий стіл. Ми концентруємося на тому, щоб пережовувати їжу і кладемо вилку між кожним укусом.

Недостатня кількість їжі на обід

Віддавайте перевагу обіду, а не вечері. Увечері краще їсти легку їжу, тому що організму потрібно не менше 4 годин, щоб переварити те, що він ковтає, особливо перед телевізором або перед сном. Крім того, відсутність активності не вимагає спалювання калорій.

Згубні харчові звички
Згубні харчові звички

Схожі статті

34-річний Тарас Цимбалюк не вгадав розмір каблучки: куди кохана Світлана Готочкіна вдягнула подарунок

Тарас Цимбалюк обожнює свою кохану й час від часу воліє радувати Світлану Готочкіну різноманітними подаруночками. От тільки одна біда – вже друга каблучка не влаштувала білявку.

Нереально смачний торт на сковороді: краще, ніж у кондитерських. Без духовки і чимось схожий на “Наполеон”

Рецепт торта на сковороді стане в нагоді господиням, які хочуть приготувати домашній десерт, але не мають у своєму розпорядженні духовку. Процес приготування простий та швидкий.

Гості на поріг, а рибна закуска – на стіл: за 3 хвилини намащую на чипси, що в холодильнику. Ідеальний смак

Сирну закуску з рибою на чипсах здатна приготувати навіть дитина, настільки все робиться просто. На свято така страва посяде своє місце на столі, урізноманітнивши меню.