Користь морської капусти для нашого здоров’я: варто додати в раціон

Одна з головних переваг морської капусти (ламінарії) - вона дуже багата йодом, важливим мінералом для людського тіла.

Морська капуста також багата фолієвою кислотою і амінокислотами, вітамінами (A, B, C і E) і мінералами, такими як калій, кальцій і залізо.

Всі ці поживні речовини разом допомагають нам підтримувати здоров’я організму. Вона також покращує функції мозку, зміцнює нігті, регулює рівень холестерину, є природним сечогінним засобом, покращує травлення, очищає організм і має антиоксидантні властивості.

Допомагає схуднути

Морська капуста хороший союзник в боротьбі із зайвою вагою, тому що вона містить мало жиру і калорій і володіє природною здатністю уповільнювати всмоктування жиру в кишечнику.

Оскільки ламінарія містить натуральне волокно, зване альгінат, дослідники вивчали можливі властивості ламінарії блокувати абсорбцію жиру. Дослідження харчової хімії показують, що він може зупинити всмоктування жиру в кишечнику на 75%.

Користь ламінарії для здоров’я

Морській капусті приписують безліч переваг:

  • Щоденне вживання ламінарії покращує роботу щитовидної залози, що відповідає за регулювання обміну речовин. Ми знаємо, що здоровий і сильний метаболізм важливий для контролю ваги, що важливо для тих, хто хоче підтримувати здорову вагу.
  • Споживання ламінарії забезпечує вітамінами, мінералами та іншими поживними речовинами, що необхідні для допомоги під час менструального циклу, вагітності або годування груддю.
  • Вона містить натуральний антибіотик, який допомагає організму боротися з інфекціями. Тому морська капуста особливо корисна в сезон застуди та грипу, а також для тих, хто схильний до закладеності носа через алергію або має ослаблену імунну систему.
  • Ламінарія багата на магній і залізо, мінерали, корисні для кровотоку, оскільки вони створюють сприятливе середовище для росту червоних кров’яних тілець. Це дає нам енергію.
  • Морська капуста – потужний антиоксидант, який захищає здорові клітини, борючись з потенційно небезпечними вільними радикалами.
  • Це протизапальний засіб, він допомагає нам при лікуванні болю.
  • Ламінарія виконує профілактичну функцію і надає прямий вплив на ракові клітини, знижуючи вірулентність і прогресування пухлин.
  • Також було показано, що морська капуста в якості харчової добавки знижує ризик раку товстої кишки і його ефекти з викорінення і уповільнення прогресування раку товстої кишки.

Побічні ефекти ламінарії

У деяких людей морська капуста може мати протипоказання. Важливо споживати її в помірних кількостях, водорості та інші морські овочі поглинають мінерали з вод, в яких вони мешкають, і можуть поглинати небезпечні важкі метали, такі як миш’як. У високих дозах це може бути небезпечно для організму.

Йод надає антивікову дію і використовується в косметичних процедурах для підтримки здоров’я і зволоження шкіри. Але це не рекомендується при шкірному захворюванні, оскільки воно може викликати кропивницю і прищі.

Людям на гіпертиреоз слід уникати вживання цих водоростей.

У будь-якому випадку ми завжди повинні проконсультуватися з фахівцем з харчування.

Користь морської капусти
Користь морської капусти

Схожі статті

Українсько-американська красуня: як виглядає єдина дружина Андрія Шевченка, яка раніше була топ-моделлю

В цьому році відомий український футболіст Андрій Шевченко буде святкувати 20-ту річницю подружнього життя. Як виглядає і чим займається дружина спортсмена – далі у матеріалі.

Спробувала його в ресторані і він підкорив моє серце: салат простий, але дуже смачний. Став ходовим у нас

Цей салат з пекінською капустою до банального простий і зрозумілий. Та поєднання продуктів у ньому настільки вдале, що страва виходить нереально смачною.

Оригінальне пиріжкове тісто, що підійде до будь-якої начинки: універсальний рецепт, яке годиться і для піци

Як замісити універсальне тісто на кефірі, що підходить для приготування піци та пиріжків як із солодкою, так і з несолодкою начинкою — дізнайтеся в нашому матеріалі.