Смачно і корисно: чому потрібно їсти банани щодня

Ви все ще не їсте банани? Саме час включити їх в щоденний раціон. І ось чому.

Стабілізують тиск

Після аналізу дослідники виявили, що один банан середнього розміру містить 442 мг калію і практично не містить натрію. Ідеально збалансоване співвідношення калію і натрію, яке нейтралізує шкідливий вплив натрію на підвищення артеріального тиску. Наступного разу, коли ви будете коливатися між пачкою чіпсів і бананом, ви знаєте, що робити.

Сприяє гарному травленню

Банани містять велику кількість клітковини, яка допомагає організму регулювати ритм травлення. Вживання банана на десерт не тільки продовжить відчуття ситості, а й зменшить невеликі проблеми, пов’язані з запорами.

Сприяє здоров’ю серцево-судинної системи

Вживання продуктів, багатих на клітковину, дуже корисно для серця. Ці розчинні волокна безпосередньо пов’язані зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань, таких як серцевий напад або розрив аневризми.

Допомога у створенні здорових клітин

Банани також дуже багаті вітаміном B6. З’ївши всього один банан, ви забезпечите себе 20% від рекомендованої денної норми. Цей вітамін дозволяє організму виробляти рівні інсуліну і гемоглобіну, необхідні для виробництва нових здорових клітин. Ще одна істотна перевага вітаміну B6: вироблення антитіл для боротьби з усіма видами інфекцій.

Поліпшення здоров’я травного тракту

Банани дуже легко засвоюються, вони не викликають подразнення травної системи і кишкової флори. Отже, вони сприяють кращому травленню, але також надзвичайно корисні для гарного здоров’я травного тракту в цілому.

користь бананів
Користь бананів

Поповнює запаси вітаміну С

Зазвичай, коли ми думаємо про вітамін С і фрукти, на думку спадають швидше апельсини, або лимони. Проте, в одному банані міститься 15% рекомендованої добової норми для дорослого. Нагадуємо, що вітамін С – відмінний антиоксидант, що нейтралізує вільні радикали, присутні в організмі (хімічні молекули, які руйнують здорові клітини).

Покращує спортивні результати

На тенісних кортах або на стадіоні професійні спортсмени дуже багато споживають банани і на те є вагомі причини: згідно з дослідженням Лабораторії людських якостей Аппалачського державного університету, якщо ви їсте банан кожні 15 хвилин при тренуванні будуть мати такий же ефект, як і споживання енергетичного напою в тому ж темпі.

Боротьба з тягою

Вживання бананів змушує вас довше відчувати ситість, але це ще не все. Якщо ми звернемося до дослідження, проведеного доктором Аланом Хіршем з Фонду вивчення запаху і смаку і досліджень в Чикаго, специфічний запах бананів буде активно боротися з невеликою тягою, діючи проти апетиту.

Боротьба з анемією

Анемія – це аномальне падіння рівня гемоглобіну в крові, часто через дефіцит заліза. Банани містять велику кількість заліза, яке допомагає підвищити вироблення гемоглобіну в крові.

Робить людей щасливішими

Банан середнього розміру забезпечує організм приблизно 27 мг магнію. Незамінний мінерал, який бере активну участь в зниженні занепокоєння і втоми і, перш за все, в підвищенні морального духу. У разі невеликої депресії ми не сумніваємося і їмо банан!

Обов'язково включите в раціон банани
Обов’язково включіть в раціон банани

Популярне

Схожі статті

Не пиріг, а золото! Навчила всіх подруг готувати таку смакоту до чаю: манник “П’ятихвилинка” з фруктами

Пиріг за цим рецептом готується з простих і доступних продуктів, а смак у нього виходить божественним. Ви можете використати будь-які ягоди, які завалялися у вашій морозилці для цього манника.

Українці запам’ятали її дівчинкою з боб-каре: як зараз виглядає 22-річна Еліна Іващенко з шоу “Голос. Діти”

Еліна Іващенко, співачка та колишня учасниця шоу "Голос. Діти", після участі у проєкті сильно змінилась. Показуємо, як зараз виглядає знаменитість.

Перескочила з 52 розміру на 44-й: салат французьких циган. Такі інгредієнти, що можна їсти навіть на ніч

Всього з трьох основних інгредієнтів виходить дуже смачний, свіжий та соковитий салат. Крім того, він дуже легкий і точно не нашкодить вашій фігурі.