Чому не можна пити з паперових стаканчиків

Дослідники з Індії виявили, що вживання кави та інших гарячих напоїв з паперових стаканчиків може виділяти десятки тисяч потенційно шкідливих пластикових частинок в ваш напій.

В ході дослідження вчені з’ясували, що в перебігу 15 хвилин, поки ми п’ємо чай, або каву з пластикових стаканчиків, мікропластик, який нанесений всередині стаканчика починає руйнуватися і близько 25 тисяч мікронних частинок потрапляє до нас в напій.

«Звичайна людина, яка випиває 3 чашки кави або чаю за день в такому стаканчику, проковтує в середньому 75 тисяч цих мікрочастинок, які не видно неозброєним оком» – розповідає один з авторів дослідження доктор Судха Гоєль.

Якої шкоди несуть ці частинки

За словами дослідників, ці мікрочастинки представляють серйозну загрозу для нашого здоров’я.

Варто зазначити, що в цьому році в ході іншого дослідження, вчені з США вперше виявили частинки мікропластіка у внутрішніх органах людини. Вчені побоюються, що зараження в подальшому може призвести до безпліддя, або раку. Крім того, вчені-економісти, що забруднення мікрочастинками може також викликати запалення у тварин.

Згідно зі статистикою за минулий рік було вироблено приблизно 264 мільярда паперових стаканчиків. І більшість з них були використані для гарячих напоїв (чайй, кава, гарячий шоколад, або навіть суп). Якщо розділити цю кількість стаканчиків на все населення планети, то вийде по 35 штук на одну людину.

Легкі одноразові продукти користуються попитом, особливо з огляду на те, що збільшується кількість послуг на винос. Паперовий посуд не вимагає очищення і менш шкідлива для навколишнього середовища, ніж її пластиковий аналог. прос на легкі одноразові продукти підігрівається зростаючим кількістю послуг на винос по всьому світу. Але, за словами докктора Судха, за подібне зручність потрібно платити. Виходячи з даних дослідження, платою може бути наше здоров’я.

Паперові стаканчики Не такі екологічні
Паперові стаканчики Не такі екологічні

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.